School in de Casamance

Een school bouwen in de Casamance

Vlag SenegalOnlangs was Stunningtravel in de Casamance. Een goede vriend is hier bezig met een project om een school te bouwen in Niafrang. De oude school staat aan de rand van de rijstvelden en ieder regenseizoen loopt het dorp onderwater en zakken er weer een paar muren in. Inmiddels wordt er door de stichting Opbouw Senegal een nieuwe school gebouwd naast het voetbalveld. We wachten nog op de laatste berichten uit Niafrang, maar inmiddels zou de nieuwe school in gebruik genomen moeten zijn. Stunningtravel heeft een film gemaakt van de laatste bouwwerkzaamheden en het dagelijkse leven in dit Afrikaanse dorp.

Opening nieuwe school in de Casamance

Begin 2016 zal de officiële opening plaatsvinden en stunningtravel heeft in de planning om daar ook weer verslag van te doen. Een stukje authentiek Afrika op slechts 6 uur vliegen. Interesse ? Laat het ons weten. We stellen jullie graag voor aan onze lokale contacten. Voor nu is hier de film:

Waarom is de Stichting Opbouw Senegal opgericht?

In het dorpje Niafarang stond een bouwvallig schooltje dat dringend moest worden vervangen. Het oude schooltje was al een paar keer gedeeltelijk ingestort. Nu de nieuwe school grotendeels gereed is zal de stichting er op toe blijven zien dat alle middelen voor goed onderwijs in stand blijven.

De stichting gaat ook hulp geven aan de opbouw van een goed georganiseerde gemeenschap. We willen de kinderen lesmateriaal geven voor tuinbouw, bosbouw en een behoud van de natuur. Er is 8 hectare in het dorp beschikbaar waarvan 4 hectare voor de school. Op dit terrein willen we onderdak realiseren voor Nederlandse vrijwilligers die Senegal willen leren kennen en een bijdrage aan ons doel willen leveren. We zijn nog op zoek naar mensen die in de toekomst stage willen lopen als onderwijzer en vrijwilligers die willen meewerken in de bouw. In de toekomst willen we gaan bouwen aan een watertoren, irrigatie, zonnecollectoren en andere doeleinden waar de gemeenschap behoefte aan heeft. In de afgelopen jaren hebben we met vrienden en familieleden 2 waterputten gerealiseerd die nog steeds dagelijks gebruikt worden en voorzien in schoon drinkwater.

Overnachten in de Casamance bij Chez Mikky

Reizen in de Casamance: Office de Tourisme de Casamance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *