Picknick route Zeewolde

Picknick route Zeewolde
Routekaartje Picknick route Zeewolde.

Zeewolde ligt midden in de prachtige natuur. Er zijn mooie stranden, heerlijke meren met eilandjes, prachtige bossen en een Stille Vallei. De Picknick route Zeewolde neemt u mee langs de mooiste picknickplekjes en uitzichtpunten.

Ik start de fietstocht bij camping de Parel (17) waar ook ruime parkeervoorzieningen zijn. Meteen omringt door bos stop ik na 100 meter meteen al voor de eerste foto. De bomen langs het fietspad staan allemaal op gelijke afstand van elkaar. Dat klinkt misschien saai, maar levert wel een geweldig beeld op.

Bomen langs het fietspad.
Bomen langs het fietspad.

We blijven een stuk door de bossen fietsen tot we in het dorpscentrum van Zeewolde aankomen. Een klein uitstapje naar de Bolhaven is de moeite waard. Op het uiterste puntje staat op een gezellige veldje een picknicktafel met mooie uitzichten over het water.

Zeewolde - Picknick fietstocht
Puntje Bolhaven.
Uitrusten aan het water.
Uitrusten aan het water.
Veel water langs de Picknick route Zeewolde

Langs de haven rijden we vervolgens langs een aantal leuke strandjes met gezellige strandtentjes. We blijven het water volgen tot de Nijkerkersluis waar we een klein stukje boerenland in duiken om al snel het Horsterwold in te fietsen. Een echt oerbos vind je in de Stille Kern van het Horsterwold. Dit natuurlijk beheerd bosgebied is in de periode 2011-2013 uitgegroeid tot een enorm natuurgebied van 1200 hectare met open velden en vogelrijke waterpartijen. Het is heerlijk fietsen over de betonnen platen. Mocht je even genoeg gefietst hebben dan is het gebied voor de avontuurlijke wandelaar vrij toegankelijk. Je mag er net als de konikpaarden en reeën dwars door de wildernis struinen.

Het Horsterwold.
Het Horsterwold.

Dan bij knooppunt 69 slaat de pech toe en knapt de ketting van mijn fiets doormidden. Dat wordt dus lopen. Het gebied is mooi genoeg dus dat is nog niet zo’n groot probleem. Net na knooppunt 72 stopt er een auto van staatsbosbeheer naast me en bied een lift terug naar de camping aan. Ondanks dat ik het laatste stukje graag had willen zien neem ik het aanbod toch aan, omdat het al langzaam donker begint te worden. De fiets en ikzelf gaan in de laadbak en 20 minuten later ben ik bij de auto voor de terugweg naar huis.

Pech onderweg.
Pech onderweg.

In Zeewolde kom ik regelmatig, maar de picknick fietsroute had toch een aantal verassingen voor me in petto. Leuk is dat je door zeer verschillende gebieden fietst. Een stukje bos, strandjes langs het Nuldernauw en het veelzijdige Horsterwold. Dat stukje tussen de knooppunten 73 & 17 fiets ik nog wel een keer!

Ganzen in volle vlucht.
Ganzen in volle vlucht.
Strandje langs het Nuldernauw.
Strandje langs het Nuldernauw.

Knoopunten Picknick route Zeewolde: 17-19-21-20-45-44-43-78-66-65-68-69-70-72-73

Lengte Picknick route Zeewolde: 25 kilometer.

Bekijk de route ook op fietsknooppunten.eu

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Your Window To The World