Swaziland: een klein koninkrijk dat groots is in tradities en cultuur.

Leeuw Hlane Swaziland

Hlane Royal National Park

‘Hlane’ is Swazi voor ‘wildernis’. Het Hlane Royal National Park is het grootste beschermde natuurgebied...

Tips voor een reis naar Swaziland

Swaziland gaat vandaag de dag verder onder de naam eSwatini. Dit betekent “het land van de Swazi’s”. De koning van Swaziland, Mswati III, heeft in april 2018 besloten het land een nieuwe naam te geven. Hij deed dit tijdens de festiviteiten op zijn vijftigste verjaardag en de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land. Swaziland beslaat ongeveer de helft van Nederland, maar door het landschap lijkt het net of je hier op wereldreis bent.

 

Beste reistijd voor Swaziland

Juni tot september is de meest koele en droge periode en ligt volledig buiten het seizoen van de cyclonen.

swaziland vlag

De tradities van Swaziland behoren tot de meest opmerkelijke en kleurrijke van het Afrikaanse continent. Het land heeft prachtige landschappen met grote bergen, prachtige savanne en een geweldig subtropisch regenwoud. Daarnaast heeft Swaziland zes oogverblindende nationale parken waar je op zoek kan gaan naar groot wild zoals leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns.

Visa

Voor Swaziland is geen visum vereist. Bij aankomst krijg je een stempel en kan je 30 dagen in het land verblijven. Deze is in het land te verlengen tot 60 dagen. Wil je nog langer blijven dan moet je dat aanvragen bij de immigratiedienst, makkelijker is het om even de grens naar Zuid Afrika over te steken waarna je met je nieuwe stempel weer 30 dagen vooruit kan.

Praktisch

– Oppervlakte: 17.363 km2
– Inwoneraantal: 1.467.152 (2017)
– Bevolkingsdichtheid: 84,5 inwoners (per m2)
– Staatsvorm: Absolute monarchie
– Hoofdstad: Mbabane
– Talen:Engels, siSwati
– Munteenheid: Lilangeni (SZL)

– Internationaal toegangsnummer: +268
– Alarmnummer ambulance: 999
– Alarmnummer politie: 999