Ivoorkust staat niet bovenaan de meeste reislijstjes. Niet helemaal terecht. Ivoorkust is één van de modernste naties van het continent, maar heeft ook nog heel veel cultuur en natuur om te ontdekken voor de avontuurlijke reiziger.

Basiliek Notre-Dame de la Paix Ivoorkust

Basiliek Notre-Dame de la Paix

De basiliek Notre-Dame de la Paix, ook bekend als de basiliek van Yamoussoukro, is een...

Grand-Bassam 

Grand-Bassam  Mijn reis naar Ivoorkust begon met een bezoek aan Grand-Bassam, een historische stad aan de...

Tips voor een reis naar Ivoorkust

Yamoussoukro is de hoofdstad van Ivoorkust en biedt veel interessante bezienswaardigheden, waaronder moderne architectuur. De Basiliek Notre Dame de la Paix is een hoogtepunt, een replica van de Sint-Pietersbasiliek en de grootste basiliek van Afrika en een van de grootste gebouwen van de christelijke kerk ter wereld. Het is opmerkelijk dat het in slechts drie jaar is gebouwd en de glazen mozaïekramen zijn indrukwekkend.

Abidjan, ook wel bekend als de Parel van de Lagune, is een bezoek waard als je naar Ivoorkust reist. De stad wordt beschouwd als de meest moderne in West-Afrika en heeft de grootste en belangrijkste haven. Abidjan heeft bijna 5 miljoen inwoners en is een stad van contrasten, met traditionele Afrikaanse manieren van leven en volledig Europese buurten. De toeristische infrastructuur is goed ontwikkeld met hotels die aan de westerse normen voldoen, zwemgelegenheden, stranden, een divers nachtleven en recreatieve activiteiten zoals golf.

Voor degenen geïnteresseerd in de cultuur van de inheemse bevolking van Ivoorkust, kan een reis naar het land Yacouba aanbevolen worden. Deze etnische groep leeft in het westen van het land in een prachtig, wild en romantisch landschap. Er zijn fascinerende traditionele masker- en steltdansen die soms voor toeristen worden uitgevoerd.

Een andere aanbeveling is Man, ook bekend als “de stad van 18 bergen” waar verschillende watervallen in een prachtige groene vallei te vinden zijn. Deze watervallen hebben het meeste water tussen augustus en november en de regio is ook geweldig om te wandelen.

Het Tai National Park in het zuidwesten van Ivoorkust is het bekendste park van het land. Het park is een van de laatste tropische regenwouden in Afrika en beslaat 3.300 vierkante kilometer. Het park herbergt enkele van de zeldzaamste diersoorten op het continent, waaronder het pygmy nijlpaard. Dit schuwe dier vindt zijn optimale habitat in het regenwoud en heeft dichte bossen nodig om te overleven.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Ivoorkust is van december tot en met februari. Tijdens deze maanden is het weer het meest gunstig voor reizigers die de verschillende klimaten van het land willen ervaren, zoals de kust, het groene en vochtige binnenland en de uitgestrekte savanne. Ook de kust is het best te bezoeken tussen december tot en met februari. Mei tot en met juli zijn minder geschikt voor het strand, terwijl in het binnenland het oerwoud van juli tot en met november geen bescherming biedt tegen de stortbuien.

Feestdagen

07-08 Onafhankelijkheidsdag
15-11 Journée Nationale de la Paix (Dag van de Vrede)
07-12 Houphouët-Boigny Day (Nationale feestdag ter gelegenheid van de sterfdag van Félix Houphouët-Boigny, de eerste president van de Republiek Ivoorkust.)

Vlag van Ivoorkust Afrika

Ivoorkust is een land van extremen. Het land heeft mooie witte stranden, grote bananenplantages, tropische regenwouden en bergen. Daarnaast heeft het verschillende Nationale parken en beschermde gebieden waar toeristen kunnen genieten van de diverse flora en fauna. De culturele diversiteit van Ivoorkust met verschillende etnische groepen biedt ook veel interessante ervaringen voor bezoekers.

Visa

Voor Ivoorkust is een visum vereist. Vraag deze vooraf online aan op https://snedai.com/e-visa/.

Visum IvoorkustPraktisch

– Oppervlakte: 322.463 km²
– Inwoneraantal: 27.481.086
– Bevolkingsdichtheid: 85,2//km²
– Staatsvorm: Republiek
– Hoofdstad: Yamoussoukro
– Talen: Frans, lokale talen
– Munteenheid: CFA-frank (XOF)

– Internationaal toegangsnummer: +225
– Alarmnummer politie:111
– Alarmnummer ambulance: 185
– Alarmnummer brandweer: 180