Over ons

Wij van Stunningtravel delen met jou onze favoriete reisbestemmingen en onvergetelijke ervaringen. Maar waar begin je? Droom je over een ‘roadtrip’ door Zuid-Afrika? Is oog in oog komen met een leeuw of walvishaai een kinderdroom van je? Afrika blijft een grote ontdekking. Reis met ons mee van verhaal naar beleving en laat je verrassen!

Reizen betekend drie dingen voor ons. De bestemming, de cultuur en de beleving. Wij zien reizen als één van de grondleggers van geluk. Iets wat nu met corona even lastig is, maar hopelijk snel weer kan. Ondertussen blijven we dromen van nieuwe bestemmingen.

See you on the road !

Reptielen farm Gunjur Gambia
Lachen met een twee meter lange python om je nek in de reptile farm van Gunjur (Gambia).

In 2002 maakte ik voor het eerst kennis met Afrika. Ik kon voor drie maanden aan het werk bij een camping in Malawi. Na die drie maanden had ik er nog geen genoeg van en verkende de volgende drie maanden al backpackend de rest van het land en de omliggende landen Mozambique en Zambia.

Het Afrika virus had toegeslagen en nieuwe plannen werden alweer gesmeed. Senegal was de volgende bestemming en dat beviel zo goed dat ik daar een paar jaar achter elkaar in de Nederlandse wintermaanden naar terugkeerde. Het bleek de ideale uitvalbasis te zijn om omliggende landen als Gambia en Guinee-Bissau te ontdekken.

In 2010 besloot ik om vanuit Nederland naar Senegal te gaan fietsen. Vooral Marokko maakte een geweldige indruk, maar ook de zandbak van Mauritanië was spectaculair. Eenmaal in Senegal aangekomen besloot ik na een korte pauze om nog even door te gaan. Guinee-Bissau, Guinee & Sierra Leone werden de volgende haltes en vooral die laatste werd een persoonlijke favoriet. Na 13.000 kilometer fietsen vond ik het wel weer genoeg en eindigde mijn tocht in Mali.

schoolkinderen
Onderweg naar Tiwai Island in Sierra Leone.

Een jaar later was Egypte aan de beurt met het voornaamste doel om de onderwaterwereld van de Rode Zee te verkennen en het jaar daarop stond een rondreis door het zuiden op het programma. Van Kaapstad naar Victoria Falls in Zimbabwe en terug naar het zuiden met eindbestemming Johannesburg.

Devils Pool Victoria Falls Zambia
Bovenaan de Victoria Falls in Zambia. Op de achtergrond is Devil’s Pool zichtbaar.

Een school bouwen in de Casamance

Een paar bezoekjes aan Senegal volgden waar onze stichting Opbouw Senegal inmiddels was begonnen met het bouwen van een nieuwe school in Niafarang, een klein dorpje in de Casamance. Samen met een paar vrienden kunnen we als bestuur van de stichting trots vaststellen dat de school inmiddels volop in gebruik is en op een paar puntjes na helemaal klaar is.

Omdat één van de meest bekende plekken toch wel het Krugerpark in Zuid Afrika is was dat de volgende bestemming. Met een gehuurde 4WD en tent op het dak trokken we bijna tien dagen, zonder ons ook maar een momenten te vervelen door het geweldige park. Hierna was het de beurt aan eSwatini en Leshoto voor we richting de kust trokken om met haaien te duiken en de reis af te sluiten.

Verschillende landen volgden waarna het onbekende deel van het continent steeds meer begon te trekken.

Begin 2020 vertrok ik dan ook naar Tsjaad, de Centraal Afrikaanse Republiek en Kameroen. Vooral de eerste twee maakte diepe indruk en worden toegevoegd aan het lijstje met favoriete landen op het continent. Op de dag dat ik terug vlieg naar Nederland vanuit Yaounde wordt de eerste Corona besmetting in Kameroen vastgesteld. Afrika staat even in de wacht tot de zomer van 2022. Drie weken naar Ivoorkust (foto’s volgen) is de start van een nieuw avontuur. Nu begin 2023 zijn we net terug van 5 weken in Senegal en Gambia.

Ik hoop in de komende jaren nog vaak naar Afrika terug te keren en nog veel meer van dit bijzondere continent te ontdekken.

Stay safe, healthy and see you on the road,

Maarten