Guinee is altijd een plek geweest waar reizigers afscheid nemen van hun comfortzone en hallo zeggen tegen het avontuur.

Fouta Djalon Guinee wandelen

De Fouta Djalon

De Fouta Djalon is met het aangename klimaat, majestueuze landschappen, talloze watervallen, grillige rotsformaties en...
Mont Nimba Guinee

Mont Nimba

De top van Mont Limba ligt op de grens van Guinee, Liberia en Ivoorkust. Het...
De vlag van Guinee

Weetjes over de vlag van Guinee

De vlag van Guinee bestaat uit drie gelijke verticale banen in de kleuren rood, geel...

Tips voor een reis naar Guinee

Guinee is altijd een plek geweest waar reizigers afscheid nemen van hun comfortzone en hallo zeggen tegen het avontuur. Door Guinee reizen is veeleisend in elke zin van het woord. Dit maakt echter ook deel uit van de allure van het land.

Waarom dan de moeite nemen om Guinee te bezoeken? Nou, het is een land van verassende schoonheid. Het glooiende bergplateau van de Fouta Djalon is bijvoorbeeld één van de meest indrukwekkende regio’s in West-Afrika. In het zuiden vind je dichte bossen waar je je weg moet zien te vinden over slechte wegen en bruggen van lianen.

De natuurliefhebber kan zichzelf verliezen tijdens lange wandelingen langs grote watervallen en kleine dorpjes. Of ga op zoek naar chimpansees in het broeierige regenwoud rond Nzérékoré of op de hellingen van Mont Nimba.

Beste reistijd voor Guinee

December t/m April zijn de droge maanden. De Harmattanwind uit de Sahara zorgt dan voor droge dagen en koele avonden. In de hooglanden van de Fouta Djalon is de temperatuur vaak wat lager dan in de rest van het land.

Van juni tot en met september valt de meeste regen en dat gaat vaak gepaard met enorme stortbuien die de wegen onbegaanbaar maken.

Vlag Guinee Conacry

Bezoek Guinee, een land dat ver van de gebaande toeristische paden ligt, maar de reizigers die wel komen een unieke ervaring biedt. Van droge savannevlaktes in het grensgebied met Senegal, de spectaculaire hooglanden van de Fouta Djalon en de tropische bossen in het zuiden. Voor iedere avonturier valt hier heel wat te ontdekken.

Visa

Voor Guinee is een visum vereist. Reis je over land vraag deze dan vooraf aan bij de ambassade in Brussel (België) of bij een ambassade in één van de omliggende landen.

Praktisch

– Oppervlakte: 245.857 vierkante kilometer
– Inwoneraantal: 12.413.867 (2017)
– Bevolkingsdichtheid: 50,5 inwoners (per m2)
– Staatsvorm: Republiek
– Hoofdstad: Conacry
– Talen: Frans (officieel), inheemse talen
– Munteenheid: Guinee frank (GNF)

– Internationaal toegangsnummer: +244
– Alarmnummer: 122
– Alarmnummer brandweer: 1717

paspoort visum Guinee
Visum voor Guinee regel ik in Banjul, de hoofdstad van Gambia.