Rwanda is de ruwe diamand van Afrika. Het land van de duizend heuvels kent een veelvoud aan bijzondere gebieden en diersoorten.

Nyungwe Forest National Park Rwanda

Nyungwe Forest National Park

Tussen uitgestrekte heuvels vol met theeplantages ligt het grootste bergregenwoud van Afrika, het nationale park...
Volcanoes National Park gorilla

Volcanoes National Park

In het noord westen van Rwanda, langs de grens met de Democratische Republiek Congo ligt...
Akagera National Park Rwanda

Akagera National Park

Akagera National Park is het grootste beschermde waterrijke gebied van Centraal Afrika en het laatste...
Gishwati Mukura National Park Rwanda

Gishwati Mukura National Park

Gishwati Mukura National Park is het vierde en nieuwste nationale park van Rwanda. Het bestaat...

Tips voor een reis naar Rwanda

Rwanda is het land van de duizend heuvels. Het land dankt deze naam aan het schitterende landschap. Typerend zijn de glooiende heuvels met theeplantages, kleine vriendelijke dorpjes en tropische regenwouden. Hoogtepunten van Rwanda zijn Nyungwe Forest met de vele primaten in een ‘Jurassic Park-achtige setting’, Akagera waar je de big 5 kan spotten en natuurlijk Volcanoes National Park, het leefgebied van de gorilla. Naast genieten van deze prachtige natuur kan je daarnaast ook nog uitgebreid chillen aan Lake Kivu.

Rwanda is qua oppervlakte ongeveer de helft van Nederland en is makkelijk en veilig te bereizen. Het wegennetwerk is verassend goed wat het reizen met een (huur) auto of het openbaar vervoer vrij eenvoudig maakt. Het land is nog niet ontdekt door de doorsnee toerist, wat het tot een fantastische bestemming maakt buiten de gebaande paden. 

Rwanda staat natuurlijk vooral bekend vanwege de genocide in 1994. Hierbij kwamen naar schatting een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s om. De slachting heeft dan ook diepe sporen nagelaten. Maar de Rwandezen willen deze gruwelijke geschiedenis achter zich laten en zich concentreren op de toekomst. De verdeeldheid heeft plaats gemaakt voor saamhorigheid en wederopbouw. Iets wat de afgelopen tijd in een stroomversnelling lijkt te zijn geraakt. De criminaliteit in het land behoort tot het laagste van het hele continent en het is één van de beste landen om te investeren. Rwanda is momenteel zelfs één van de snelst groeiende economieën ter wereld.

Beste reistijd

Rwanda heeft 2 soorten klimaten, namelijk het tropisch regenwoudklimaat en tropisch savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door vrij constant met temperaturen tussen de 22 en 26 graden. De beste maanden om het land te bezoeken zijn van juni tot en met december. Dit zijn de maanden met de minste neerslag. Ook eind december en januari valt het over het algemeen mee met de hoeveelheid neerslag. De rest van het jaar kunnen er flinke stortbuien vallen. 

Feestdagen

28-01 Dag van de Democratie
07-04 Herdenkingsdag Genocide
01-07 Onafhankelijkheidsdag
01-08 Oogstfestival

Zie ook Visit Rwanda

Rwanda vlag

Rwanda wordt gekenmerkt door vele bergen, vulkanen en tropische regenwouden. De meeste bezoekers komen voor de gorilla’s in Volcanoes National Park, maar het land heeft nog veel meer moois te bieden.

Visa

Voor Rwanda is een visum vereist. Deze is vooraf eenvoudig online aan te vragen via de website van de Rwandese immigratiedienst. Kosten voor een single entry $50 of multiple entry $70. Betalen kan online of bij aankomst op het vliegveld.

Praktisch

– Oppervlakte: 26.338 km²
– Inwoneraantal: 11.901.484
– Bevolkingsdichtheid: 451,9/km²
– Staatsvorm: Presidentiële republiek
– Hoofdstad: Kigali
– Talen: Kinyarwanda, Frans, Engels
– Munteenheid: Rwandese Frank (RWF)

– Internationaal toegangsnummer: +250
– Alarmnummer politie: 999
– Alarmnummer brandweer: 112