Kamperen bij de Salthinho watervallen

0
2186
Salthinho Falls Guinee-Bissau

In de Rio Corubal rivier bij Mampala op de grens van de provincies Bafatá en Tombali in Guinee-Bissau vind je de Salthinho Falls. Watervallen is echter een groot woord gezien het meer een serie stroomversnellingen betreft. De hoogste ‘waterval’ is slechts een meter of twee hoog, maar het is nog steeds een prachtig gezicht. De hoeveelheid water is zoals te verwachten groter net na het regenseizoen, maar ook in de droge periode blijft er genoeg water stromen. 

Salthinho Falls Guinee-Bissau
Betonnen hangbrug over de Rio Corubal rivier.

Een grote betonnen hangbrug uit de jaren vijftig spant hier over de rivier precies op de plek waar het water met grote snelheid over de brede stenen spoelt. Vanaf de brug zijn de stroomversnellingen en watervalletjes in de volle lengte te bewonderen. Op de rotsen tussen het water zie je ongetwijfeld vrouwen uit het naastgelegen dorp Sintchan Sabel die druk zijn met de was. 

Salthinho Falls Guinee-Bissau

Kamperen onderaan de Salthinho Falls

Overnachten bij de Salthinho Falls kan bij Pousada do Salthinho. Dit hotel richt zich vooral op sportvissers, maar is ook ideaal als je een middagje wil relaxen op het terras dat een mooi uitzicht biedt over de rivier. Tegen een kleine vergoeding kan je ook net als ons de tent opzetten pal aan de rivier. Hoewel het officieel niet op het terrein van het hotel is kan je dan wel gebruik maken van het sanitair. Het andere voordeel is dat de beveiliging ’s nachts een extra oogje in het zeil houdt. 

Salthinho Falls Guinee-Bissau
We kamperen pal naast de rivier. Het tentzeil laten we eraf zodat we ’s nachts van de sterren en de de maanverlichte rivier kunnen genieten.
Salthinho Falls Guinee-Bissau
Geen zeemeermin, maar een visser op zoek naar zijn avondeten.

Er is een legende dat er een zeemeermin in Salthinho woont die elke avond haar haren komt kammen op de rotsen tussen de stroomversnellingen. Als we ’s avonds voor we de tent induiken nog even in de door de maan verlichte rivier springen zien we in de verte iets uit het water opdoemen. Het mist echter de lange blonde haren en bij een tweede blik blijkt het een visser te zijn. Hij blijkt in het maanlicht op zoek is te zijn naar meervallen die zich verzamelen in het stromende water onder aan de watervallen. 

Salthinho Guinee Bissau

Salthinho Guinee Bissau

(foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.