Ansongo Giraffe Reserve

0
1061
Ansongo Giraffe Reserve Mali

Het Ansongo Giraffe Reserve (réserve partielle de faune d’Ansongo Ménaka) in Mali ligt werd in 1950 opgericht om de laatste giraffen in dit deel van Afrika te beschermen. Tevergeefs en helaas is de diersoort uiteindelijk verdwenen uit dit deel van het land. Wel leven er nog fennek (woestijnvossen), woestijnkatten, roodvoorhoofd gazellen en de dorcasgazelle. In de Niger rivier die langs het reservaat loopt leven nijlpaarden en krokodillen. 

Het reservaat is 1.750.000 hectare groot, maar is zonder goed beheer en stroperij helaas aan haar lot overgelaten. 

Bezoek Ansongo

Voor een bezoek kan je niet zonder een betrouwbare 4×4. Het dorp Ansongo is te bereiken met de bus of per boot vanaf Gao. Met de boot ben je ongeveer 10 uur onderweg. Het kost wat tijd, maar de reis op zich is dat meer dan waard. De bus doet er zonder breakdowns gewoonlijk korter over. Reis je per boot dan is er een goede kans dat je onderweg nijlpaarden en krokodillen ziet. Toeristische voorzieningen zijn er niet in Ansongo en momenteel wordt het ten sterkste afgeraden om naar dit deel van Mali te reizen.

15-02-24-Visit to Ansongo 24

15-02-24-Aerial views 13

De kans om wild te zien is niet groot en er is vanwege de huidige veiligheidssituatie dan ook geen echte reden om Ansongo te bezoeken. Erg jammer gezien het best een bijzonder gebied is en de lokale bevolking over het algemeen juist enorm gastvrij is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.