Een nieuwe generatie jachtluipaarden geboren in Liwonde National Park

0
399
Serengeti cheeta

Malawi – Volgens het Lilongwe Wildlife Trust (LWT) zijn er recentelijk jachtluipaarden geboren in Liwonde National Park. Het wildreservaat is gerund door LWT en het is hun verantwoordelijkheid om het rehabilitatiecentrum voor wilde dieren te runnen en een belangrijke campagnevoerder te zijn in de strijd tegen stroperij in Malawi. De geboorte van de jachtluipaarden is een positief teken voor het herstel van de populatie van deze bedreigde soort in het wildreservaat.

Derde generatie jachtluipaarden in Liwonde

De geboorte van de jachtluipaard welpen in Liwonde National Park is een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om de populatie van deze bedreigde soort te herstellen. De welpen zijn de derde generatie jachtluipaarden die in Liwonde worden geboren sinds de herintroductie van de soort in 2017 door African Parks in samenwerking met de Endangered Wildlife Trust en DNPW Malawi. Hun overgrootmoeder, CF2, was een van de eerste jachtluipaarden die in het park werd vrijgelaten en vertegenwoordigde de eerste stap in de wederopbouw van de roofdierpopulatie na decennia van achteruitgang. Dit is een positief teken voor de toekomst van de jachtluipaard populatie in Liwonde National Park en de inspanningen om de soort te beschermen.

Bescherming van het jachtluipaard

Lilongwe Wildlife Trust zal het jonge gezin van jachtluipaarden blijven volgen als onderdeel van hun werk om het succes van de fok van jachtluipaarden, overleving, populatiegroei en interacties met andere roofdieren in Liwonde National Park te documenteren. Dit is van groot belang om de gezondheid en de groei van de jachtluipaard populatie in het park te monitoren en aan te passen aan het beheer van de soort. De informatie die wordt verzameld tijdens het volgen van dit gezin, zal ook helpen bij het ontwikkelen van beleid en programma’s voor de bescherming van het jachtluipaard en het behoud van de biodiversiteit in het park.

23-01-23

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.