Het mooiste strand van Marokko bij Sidi Ifni

0
4208
Sidi Ifni Legzira Plage Marokko

Vanuit Sidi Ifni rij je naar het zuiden over een 18 kilometer lange weg langs de kust naar het vissersdorpje Sidi Ouarsik. Hier kom je uit bij het mooiste strand van Marokko. Legzira Plage (of El Gzira) ligt in een prachtige afgelegen baai en heeft naast brede zandstranden een dramatische natuurlijke  rotsboog. Over het strand loop je langs hoog oprijzende rode rotswanden naar de natuurlijke rotsboog. Tijdens mijn bezoek wordt de schaduw onder de rotsen gebruikt door een groepje lokale jongeren die er een voetbalwedstrijdje spelen. De kleine mensjes onder de enorme ruimte van de rotsboog maakt de belevenis extra indrukwekkend. 

Sidi Ifni Legzira Plage Marokko
Bij vloed staat het strand onder de rotsboog onder water.

Let wel op de getijden. Bij eb kun je over het strand onder de boog doorlopen. Bij vloed ligt het deel onder de rotsboog in het water. In 2016 is helaas door jarenlange invloed van zee, weer en wind de andere rotsboog die hier was ingestort. Deze kleinere boog lag meer naar het zuiden. Gelukkig heeft de grotere en meest indrukwekkende boog het natuurgeweld tot nu toe overleefd. Wel zijn er ook hier meldingen van vallend gesteente dus bekijk wat de situatie is als je Legzira Plage bezoekt en of het veilig is om onder de boog door te lopen. Als er weer een lokale voetbalwedstrijd is kan je waarschijnlijk aannemen dat het veilig genoeg is. 

Sidi Ifni Legzira Plage Marokko
Voetballers onder de natuurlijke rotsboog van Legzira Plage.

Het kleine dorpje Sidi Ouarsik aan het strand van Legzira bestaat een bonte verzameling huisjes, visrestaurantjes, surfschooltjes en een kleine supermarkt. Bij het strand vind je verschillende barretjes voor een verkoelend drankje. In juli en augustus is de kust ’s ochtends vaak gehuld in een Atlantische mist wat Legzira Plage een haast sprookjesachtige uitstraling geeft.

Sidi Ifni

Sidi Ifni is een stad in het zuidwesten van Marokko. Het ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft ongeveer 20.000 inwoners die voornamelijk leven van de visserij. Dat het een oude Spaanse enclave is geweest wordt duidelijk rond het stadsplein. Hier domineren de in verschillende staat van verval zijnde koloniale gebouwen het beeld. 

Sidi Ifni Legzira Plage Marokko
Weg tussen Sidi Ifni en Legzira Plage.

In het hart van het oude Spaanse gedeelte van de stad vindt je het Hassan II plein. Hier vindt je onder meer  een Andalusische tuin en mooi betegelde fontein. Het stadhuis, gerechtsgebouw (voormalige kerk) en het Spaanse consulaat worden gekenmerkt door de Art Deco architectuur. Als je er in het weekeind bent; elke zondag is er een markt op de verlaten landingsbaan in de buurt van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de vuurtoren en het huis in de vorm van een schip (naast hotel Suerte Loca). 

Bezoek Sidi Ifni en Legzira Plage

Het busstation is bij Ave Abaynou Route d’Agadir op zo’n tien minuten lopen vanaf het centrum. Elke dag vertrekken er bussen van en naar Marrakech, Tiznit, Agadir, Tan Tan, Laâyoune en Dakhla. 

De bus tussen Tiznit, Sidi Ifni en Goulimime stopt bij Legzira Plage. Of sta vroeg op en loop in de vroege ochtend de 18 kilometer forse maar spectaculaire route langs de kustweg tussen Sidi Ifni en het mooiste strand van Marokko. 

(Foto’s: Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.