Senegal benoemt nieuwe regering met door Faye’s beloofde radicale hervormingen

0
71

Senegal – Premier Ousmane Sonko (voormalig burgemeester van Ziguinchor) onthulde zijn regering bestaande uit 25 ministers en 5 junior ministers op vrijdag. President Bassirou Diomaye keurde de kabinetslijst goed.

De prestaties van de ministerraad zullen nauwlettend worden gevolgd, zowel als in Senegal als in het buitenland. Diomaye heeft gedurfde veranderingen beloofd, waaronder het afschaffen van de West-Afrikaanse valuta (de CFA munteenheid) en een controle van de olie- en gascontracten die Senegal heeft getekend met buitenlandse bedrijven.

Cheikh Diba, een ambtenaar die diende als hoofd van de begrotingsprogrammering, werd benoemd tot minister van Financiën, terwijl Birame Souleye Diop, die vice-president was van Sonko en Faye’s nu ontbonden Pastef-partij, belast werd met de olie- en energieportefeuille.

Yassine Fall, vice-president van Pastef, werd minister van Buitenlandse Zaken.

Diomaye benoemde Ousmane Sonko (zijn mentor en vertrouweling) tot premier kort nadat hij dinsdag als vijfde staatshoofd van Senegal was beëdigd.

Genomineerd als kandidaat terwijl hij in de gevangenis zat, reed Diomaye op een golf van ontevredenheid tegen president Macky Sall om een overweldigende overwinning in de eerste ronde te behalen, met de steun van Sonko.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.