Suikerbosrand nature reserve

0
1469
Suikerbosrand nature reserve havik
Het natuurreservaat Suikerbosrand is bij vogelliefhebbers geliefd vanwege de ruim 200 verschillende vogelsoorten die er voorkomen.

Het natuurreservaat Suikerbosrand is een beschermd gebied in het Suikerbosrand gebergte in Zuid-Afrika. Het is één van Gauteng’s belangrijkste bestemmingen voor ecotoerisme. De naam komt van het Transvaal suikerbos of sugarbush dat hier in overvloed voorkomt.

Het  reservaat beslaat ongeveer 13.337 hectare met verschillende beboste kloven, bergkammen, moerasland en grasvlaktes. Daarnaast staat het gebied bekend om de grote verscheidenheid aan planten en diersoorten. 

Suikerbosrand

Diersoorten die hier voorkomen zijn Redunca antilopen in de bergen, gewone duiker en steenbok, grijze duiker, baviaan, oribi, eland, blesbok, springbok, rode hartebeest, zwarte gnoe, kudu en zebra.

Onder de roofdieren bevinden zich onder andere luipaarden, bruine hyena en andere kleinere soorten. De roofdieren worden echter zelden gespot. Vogelliefhebbers kunnen uitkijken naar de ruim 200 verschillende soorten die in het reservaat voorkomen.

Suikerbosrand

Het reservaat is populair bij mountainbikers en fietsers. Dit vanwege de rustige wegen en paden, prachtige landschappen, steile beklimmingen en snelle afdalingen. 

Suikerbosrand

Dankzij een netwerk van wandelpaden van in totaal ongeveer 66 kilometer kunnen bezoekers het reservaat uitgebreid verkennen. Er zijn wandelroutes uitgezet die variëren van 1 tot 6 dagen. En er zijn dagtochten te maken van 4, 10 tot 17 kilometer lengte. En is dat allemaal iets te sportief dan kan je ook met de auto de 60 kilometer lange weg door het reservaat afleggen. 

Suikerbosrand

Het natuurreservaat Suikerbosrand is ook een archeologische vindplaats. Door de heuvels verspreid vind je verschillende steencirkels die stammen uit de ijzertijd. 

Bezoek het Suikerbosrand nature reserve

Dit reservaat ligt op korte afstand van Johannesburg. Op slechts een uur rijden van de internationale luchthaven bij de stad en in de buurt van de historische stad Heidelberg.  Neem vanaf Johannesburg de N3 richting Heidelberg. Neem vervolgens de afslag R550 / Alberton Road en sla rechtsaf, over de snelweg. Na 6 kilometer is links de afslag naar het reservaat aangegeven. 

Suikerbosrand entrance Sedibang

Bij Diepkloof in het noordelijke deel van het reservaat is een bezoekerscentrum waar ze naast veel informatie ook een mooie film tonen over het gebied. Bij het centrum zijn verschillende picknickplekken waar je ook mag barbecuen (braaien). In het reservaat is verder niets te koop dus je moet wel je eigen eten meenemen.

Overnachten kan op de Suikerbosrand camping waar je uitkijkt over de heuvels van het natuur reservaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.