Tanzania heeft het langdurige verbod op nachtelijk busvervoer in het binnenland opgeheven

0
461
tanzania busvervoer

Tanzania – De beslissing werd aangekondigd door premier Kassim Majaliwa in het parlement, die benadrukte dat het verbod, oorspronkelijk opgelegd in de jaren 1990, een reactie was op het toenemend aantal verkeersongevallen en buskapingen.

Het opheffen van het verbod volgt na grondige overweging van input van verschillende belanghebbenden in de transportsector, naast merkbare verbeteringen in de infrastructuur en veiligheid.

Premier Majaliwa benadrukte de toewijding van de regering om veiligere en efficiëntere reismogelijkheden voor burgers te bevorderen en merkte op dat vooruitgang in infrastructuur en veiligheidsmaatregelen hebben bijgedragen aan de heroverweging van het verbod op nachtelijk reizen.

Het opheffen van dit decennialange verbod zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de transportsector van het land, met mogelijke voordelen op het gebied van economische groei en verbeterde reismogelijkheden voor passagiers.

De vereniging van Tanzaniaanse busbezitters heeft hun volledige steun uitgesproken voor deze positieve verandering en verwacht een stimulans voor zakelijke kansen en algemene verbeteringen in de branche.

01-07-23

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.