Weetjes over de vlag van Egypte

0
7953
de vlag van Egypte

De vlag van Egypte bestaat uit drie banen in de kleuren rood wit en zwart. In het midden is het wapen van het land afgebeeld. De kleuren vertellen een verhaal als je van boven naar beneden gaat. Het rood staat niet zoals bij veel Afrikaanse vlaggen voor het bloed van hen die voor het land hebben gevochten. Het rood staat voor de donkere periode en problemen van voor de revolutie toen Egypte werd bestuurd door de de nazaten van Mohammed Ali en de Britten. 

Het wit staat voor de vreedzame revolutie in 1952 en 1953. In die twee jaren zijn er enorm veel hervormingen doorgevoerd en het is het punt waar het hedendaagse Egypte is gevormd. Daarnaast staat de kleur voor de stralende toekomst van het land.

Het zwart staat voor het eind van de onderdrukking van de Egyptenaren en het begin van een nieuw tijdperk in de twintigste eeuw.  

Het rood, wit en zwart zijn tevens de kleuren van het panarabisme. Dat is een beweging die ijvert voor het verenigen van de Arabische naties en volkeren van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Dezelfde drie kleuren worden in dezelfde volgorde ook gebruikt in de vlaggen van Syrië, Yemen en Irak. 

Het wapen van Egypte dat in het midden van de vlag is afgebeeld wordt gevormd door Saladins adelaar (ook wel bekend als de gouden adelaar). De kleur van de adelaar is goud en wit en de vogel kijkt naar links. De adelaar houdt met haar klauwen een scroll vast. Hier staat ‘Jumhuriyat Misr al-Arabiya’ op geschreven. Vertaald uit het Arabisch betekend dat ‘de Arabische Republiek Egypte’. 

Het wapen van Egypte

Het wapen is hierboven al beschreven, er is echter één verschil. Op de vlag is de kleur van het schild op de buik van de adelaar, net als de rest van de vogel , goud en wit. Op het wapen hebben de kleuren van de verticale banen de kleuren rood, wit en zwart. 

Wapen van Egypte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.