Zimbabwe gaat duizenden wilde dieren verplaatsen

0
1631
wilde dieren verplaatsen Zimbabwe
Zimbabwe gaat duizenden wilde dieren verplaatsen.

Zimbabwe gaat duizenden wilde dieren verplaatsen vanwege de aanhoudende droogte in het land. Zimparks, de overheidsinstantie die de natuurparken beheert maakte dat deze week bekend. 

Vanwege de aanhoudende droogte zijn er de laatste maanden minstens 200 olifanten omgekomen in het Savé Valley reservaat dat in het zuidoosten van Zimbabwe ligt.

Wilde dieren trekken in hun zoektocht steeds vaker naar bewoonde gebieden. Hierdoor zijn er de afgelopen periode meerdere mensen omgekomen bij confrontaties. 

Half november wordt er dan ook gestart met een project om 2000 impala’s, 600 olifanten, 50 buffels, 40 giraffes te verplaatsen. Ook worden er 2 troepen leeuwen en 1 groep wilde honden te verhuisd naar drie andere parken in het land. 

Wilde dieren geveild in Namibië

Een aantal landen in Zuidelijk Afrika heeft momenteel te maken met de extreme droogte. Hierdoor mislukken oogsten en sterven er veel wilde dieren en vee. 

Namibië is al eerder overgegaan tot het veilen van wilde dieren aan commerciële wildparken, die de dieren gebruiken voor de jacht. Zo stonden er onder andere 500 tot 600 van de circa 960 in het wild levende buffels op de verkooplijst. De opbrengst wordt gebruikt om de natuurparken te voorzien van meer water en betere bescherming.

wilde dieren verplaatsen
Zo’n 500 tot 600 van de circa 960 in het wild levende buffels worden geveild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.