Aouk National Park

0
1289
Aouk Tsjaad

Aouk National Park is een natuurpark in Tsjaad met een oppervlakte van 7400 vierkante kilometer. Het is de thuisbasis van een enorme en indrukwekkende mix van zoogdieren en vogels. In het park kun je met een gids op safari, wel zal je over eigen vervoer moeten beschikken om bij de ingang van het park te komen. 

Groot wild als leeuwen en olifanten zijn nu nog zeldzaam, maar op initiatief van de Europese Unie en African Parks is men momenteel bezig om het park te herontwikkelen. Dit zal nog een flinke klus worden, vooral nadat recentelijk werd bevestigd dat de voor herstel benodigde basispopulatie afwezig was.

Het natuurgebied heeft de afgelopen decennia enorm geleden onder de stroperij tot op het punt dat het grote wild bijna geheel uitgeroeid is. Toch lijkt het weer de goede richting op te gaan met langzaam ontwikkelende wildpopulaties. Aouk heeft nog een lange weg te gaan voor het zich kan meten aan bijvoorbeeld het bekendere nationale park Zakouma meer naar het westen in Tsjaad. 

Ben je niet per se op zoek naar de big 5 dan is het een imponerend natuurpark. Niet alleen vanwege het overgebleven wild, maar ook door de verlatenheid en indrukwekkende verhalen die de rangers vertellen over de geschiedenis van Aouk. Let wel op dat er op dit moment bijna geen voorzieningen zijn voor toeristen. Buiten de landrovers van de rangers ben je grotendeels op jezelf aangewezen. Een bezoek aan het park kun je het beste regelen in Sarh.

De beste tijd om het nationale park Aouk te bezoeken is tussen november en mei. Tussen mei en oktober is het er vaak onaangenaam warm met temperaturen tot 40 graden. Juni tot en met oktober betekend voor Aouk de regentijd. Dit gaat gepaard met enorme plensbuien en een hoge luchtvochtigheid. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.