Archeologen vinden 4.300 jaar oude mummie mogelijk de oudste ooit in Egypte

0
401
Vierduizend jaar oude tempel en mummies ontdekt in Egypte

Egypte – De onthulling van tientallen nieuwe archeologische vondsten in Egypte, waaronder een mummie van 4.300 jaar oud, is een belangrijke ontdekking in de geschiedenis van de oude Egyptische beschaving. De opgravingen werden gedaan in een dodenstad voor farao’s net buiten de hoofdstad Caïro en geleid door de Egyptische archeoloog Zahi Hawass. De mummie werd gevonden in een recentelijk blootgelegde groep van graven in de buurt van de trappiramide in Sakkara, nabij Caïro.

De recent ontdekte mummie van 4.300 jaar oud, van een man genaamd Hekashepes, wordt beschouwd als de oudste en meest complete mummie ooit ontdekt in Egypte. Volgens Egypt’s meest vooraanstaande archeoloog Zahi Hawass, die de opgravingen leidde, werd de mummie gevonden op de bodem van een schacht van 15 meter diep. Hij beschreef de mummie als “prachtig” en “volledig bedekt met lagen goud”. 

naast de tombe van Hekashepes zijn er ook andere graven gevonden, zoals die van Khnumdjedef, een inspecteur van ambtenaren, en een van een priester uit de tijd van de laatste farao van de vijfde dynastie. Deze graven behoren tot de vijfde en zesde dynastie uit de oudheid. Tussen de graven zijn ook talloze beelden en amuletten gevonden.

26-01-23

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.