Waterlevel Victoriawatervallen bereikt het hoogste niveau in tien jaar

0
1401
Victoria Falls watervallen Zimbabwe 1
De Victoria watervallen vormen een indrukwekkend schouwspel.

Zimbabwe – De Victoriawatervallen lijken volop te genieten van de tijd die ze nu alleen hebben en bereiken de hoogste waterlevels in een decennium. In een krachtig vertoon van adembenemende schoonheid en intensiteit storten er momenteel enorme hoeveelheden water naar beneden. Ironisch genoeg is daar nu niemand getuige van.

Het nationale park rondom Victoria Falls is gesloten, net als in de rest van de wereld zit in Zimbabwe en Zambia ook iedereen thuis. 

Momenteel stroomt er nu vier keer meer water over de grootste waterval ter wereld dan in deze tijd vorig jaar. Op 20 april werd 3.922 kubieke meter per seconde geregistreerd, vergeleken met 1.007 kubieke meter per seconde op 20 april 2019. De stroom bij de Victoriawatervallen zal naar verwachting eind april een piek bereiken van meer dan 4.300 kubieke meter per seconde. De stromen bij de Victoriawatervallen zijn sinds 2010, toen ze iets hoger waren, niet zo hoog geweest.

“In een tijd waarin de wereld in moeilijkheden verkeert, vertonen de Zambezi-rivier en de Victoria-watervallen een immense schoonheid en robuuste kracht” Aldus Ross Kennedy, algemeen directeur van de Zimbabwaanse hospitality-groep Africa Albida Tourism. 

Als de tijd rijp is zal het park de poorten weer openen en blijven de Victoriawatervallen (ook met wat minder water) prachtig.

Victoria Falls Panorama

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.