Beklim Lion’s Head Rock in Kaapstad

0
3218
Lion's Head Rock Kaapstad
Lion's Head Rock gezien vanaf het begin van de wandeling.
Iedereen kent de Tafelberg in Kaapstad, maar er is nog een andere rots die het waard is om te beklimmen. Lion’s Head Rock biedt misschien nog wel mooiere uitzichten dan vanaf de Tafelberg. Een wandeling naar de top is wat ons betreft één van de highlights van een bezoek aan Kaapstad. 

 

Lion’s Head Rock is een berg die ongeveer in het midden tussen de Tafelberg en Signal Hill ligt. Het maakt deel uit van het nationale park van de Tafelberg. Het hoogste punt is op 669 meter boven zeeniveau. Nederlanders gaven de rots in de 17e eeuw de naam ‘Leeuwen Kop’ vanwege de vorm van de rots die vergelijkingen vertoont met de kop van een leeuw.

 

Lion’s Head Rock Kaapstad
De wandeling naar de top is relatief makkelijk te doen.

De top van Lion’s Head Rock bestaat uit zandsteen en de hellingen zijn bedenkt met fynbos, een inheemse Kaapse vegetatie. Het biedt een ongewoon rijke biodiversiteit wat voor een verscheidenheid aan kleine dieren zorgt.

Lion’s Head Rock Kaapstad
Onderweg kom je regelmatig kleine dieren tegen en ook bij vogels is de berg geliefd.

De klim biedt wat dat betreft het complete pakket. In alle richtingen is er een geweldig uitzicht over de stad, de oceaan, de twaalf apostelen en de Tafelberg. De stad is vanaf Lion’s Head zelfs beter te bekijken dan vanaf de Tafelberg. Het uitzicht vanaf de top is verpletterend.

Lion’s Head Rock Kaapstad
Uitzicht over Camps Bay.

Daarnaast is het als je de aanbevolen route neemt een relatief makkelijke wandeling. Er is een tweede route beschikbaar waarbij je met behulp van kettingen een weg omhoog baant. Een leuke uitdaging en nooit echt heel gevaarlijk.

Lion’s Head Rock Kaapstad
In ongeveer 45 tot 60 minuten loop je naar de top van de berg.
De wandeling omhoog kost ongeveer 45 tot 60 minuten en kan makkelijk gemaakt worden zonder gids. Bij splitsingen in de paden staan bordjes met welke richting te volgen. Het pad slingert zich een weg rond de berg en zodoende heb je elke keer een ander uitzicht.
Het eerste deel is een makkelijk begaanbaar zandpad dat op een gegeven moment plaats maakt voor een route over grote stenen. Hier zul je af en toe handen en voeten nodig hebben, maar over het algemeen is het allemaal goed te doen.

 

Lion’s Head Rock Kaapstad
Zonsondergang vanaf de top. Het is geweldig om vanaf hier de zon in zee te zien zakken.
De wandeling wordt extra speciaal als je hem bij zonsopkomst of zonsondergang maakt. De zon omlaag zien zakken vanaf de top is een prachtig gezicht. Ook is de berg populair om te beklimmen bij volle maan.
Neem wel voldoende wateren eventueel wat snacks mee. Langs de route en op de top zijn er geen voorzieningen. Ook is een zaklamp handig. Na zonsondergang wordt het snel donker en met de afdaling ben je zeker nog 45 minuten bezig.

 

Lion’s Head Rock Kaapstad
Genieten van het uitzicht op de top van Lion’s Head Rock.

Bereikbaarheid Lion’s Head Rock

Het begin van het wandelpad is het makkelijkst te bereiken met een taxi. Op de terugweg staan op de parkeerplaats bij de start van de route gewoonlijk een aantal taxi’s klaar om je weer terug naar de stad te brengen. Zorg er voor de zekerheid voor dat je het telefoonnummer van Uber achter de hand hebt. Na een belletje is er dan met ongeveer 10 minuten een taxi ter plekke.

 

Lion’s Head Rock Kaapstad
Zicht op de Tafelberg vanaf Lion’s Head Rock.
Lion’s Head Rock Kaapstad
Strand bij Camps Bay met op de achtergrond Lion’s Head Rock.
Lions Head Rock Zuid Afrika
Lions Head Rock gezien vanaf de Tafelberg.

(Foto’s: Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.