De Big Seven in Addo Elephant National Park

0
2675
Nationaal park Addo Zuid Afrika
In het Nationale park Addo leven zo'n 600 olifanten.

De big Seven? Het zijn er altijd toch maar vijf? Dat klopt, maar in Addo Elephant National Park vind je aan de kust ook witte haaien en walvissen. Het park is, hoe kan het met zo’n naam ook anders, vooral bekend vanwege zijn grote populatie olifanten. Je komt hier soms kuddes tegen van wel veertig dieren. Het is een prachtig park waar je in relatief korte tijd veel wild kunt zien.

Nationaal park Addo werd in 1931 opgericht om de laatste olifanten die nog in dit gebied leefden te beschermen. Op dat moment waren er nog 11 dieren over. Inmiddels is dat aantal gegroeid tot ruim 600. Succes gegarandeerd dus want in dit park moet je echt je best doen wil je geen van de olifanten spotten.

Nationaal park Addo Zuid Afrika

Maar ook de rest van de big seven zijn hier te vinden. Een paar honderd buffels en enkele tientallen neushoorns zwerven door het park. En de leeuwen en luipaarden worden ook regelmatig gespot. Daarnaast maken ook de Afrikaanse pinguïns en de zeldzame jan-van-gent vogels deel uit van het dierenrijk in het Addo Park.

Goede combinatie met de Garden Route

Het Nationaal park Addo is wat grootte betreft het derde park in Zuid Afrika. Het ligt op zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth in de Oostkaap-provincie. Hierdoor is het goed te combineren met een bezoek aan de bekende Garden Route.

Nationaal park Addo Zuid Afrika

Het centrale deel van het park is niet al te groot en erg overzichtelijk. Het is dus mogelijk om het park in een dag te bezichtigen. Afgezien van de olifanten laten de andere dieren zich niet altijd even makkelijk spotten. Dus één of twee dagen extra geeft vaak een meer complete belevenis.

Nationaal park Addo Zuid Afrika

De wegen in het park zijn deels verhard en er zijn meerdere waterpoelen en plekken om te parkeren en in alle rust de dieren te bekijken. Mocht je niet met eigen vervoer komen dan zijn er veel georganiseerde mogelijkheden voor een safari in het park. Vaak zie je dan zelfs meer dankzij de getrainde ogen van de rangers die het wild al lang in de gaten hebben lang voordat je de dieren zelf ontdekt.

Wrattenzwijn Nationaal park Addo Zuid Afrika
Het wrattenzwijn ook wel bekend als knobbelzwijn is bekend geworden als Pumba uit de film ’the Lion King’.

Voor de sportievelingen lopen en door het park verschillende hinking trails. Variërend van een wandeling van een uur (2.4 km) tot aan routes die 36 kilometer lang zijn en waarvoor je twee dagen moet uittrekken.

Leeuw Nationaal park Addo Zuid Afrika
Ook leeuwen worden regelmatig gespot tijdens een safari in het park.

Vanwege de variatie in het landschap zijn er in het park veel verschillende vogels te spotten. De jan-van-gent vogels hebben hier de grootste broedkolonie ter wereld en zijn te bekijken vanaf een observatiedek.

In het hoogseizoen van oktober tot maart is het slim om alle activiteiten van tevoren te boeken via de website van Sanparks. Het wildpark wint vooral de laatste jaren snel aan populariteit en in het hoogseizoen kan het maar zo zijn dat alle overnachtingsplekken en/of excursies volgeboekt zijn. Als je slechts een dag met eigen vervoer het park wil verkennen kan je ook zonder boeking terecht.

Malariavrij

Bijkomend voordeel van het op safari gaan in Nationaal park Addo is dat het in een malaria vrij gebied ligt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een deel van het Kruger park, of de bekende parken in oost Afrika. Dit is vooral fijn voor families die met de kinderen op stap gaan.

Walvis Nationaal park Addo Zuid Afrika
Aan de kust is er een kans dat je walvissen tegenkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.