Bijkomen op het strand van Kribi

0
1874

Na een lange intense reis die startte in N’Djamena, Tsjaad en ons via Ennedi, Zakouma en Dzanga-Sangha in de Centraal Afrikaanse Republiek naar Kameroen bracht is Kribi de laatste bestemming voor we terug vliegen naar Nederland. 

Niet voor niets kiezen we voor Kribi als de laatste halte. Je vindt hier de mooiste stranden van Kameroen. Prachtig goudgeel zand, kristal helder water, verse vis op het menu en een koud biertje. Wat kan Afrika toch mooi zijn. 

Ondanks de prachtige stranden zijn de toeristen hier op een hand te tellen. In de weekeinden kan het wel iets drukker worden met expats die de stad ontvluchten, maar volle stranden zul je hier niet vinden. 

Kribi Kameroen

Naast het strand kan je de oude vuurtoren, Le Phare De Kribi, bezoeken. Bij ons bezoek stond hij voor onderhoud in de steigers, maar in de late namiddag is de zonsondergang op deze plek adembenemend.

Vuurtoren Kribi Kameroen

Veel andere bezienswaardigheden zijn er niet, maar na een lange reis zijn we daar ook niet naar op zoek…

Kribi bier Kameroen
De nieuwe voorraad bier wordt geleverd terwijl we op het terrasje zitten.

Rondom Kribi zijn verschillende andere stranden te vinden waaronder het prachtige Londji zo’n 15 kilometer naar het noorden. 

Chutes de la Lobé

De Chutes de la Lobé zijn een indrukwekkende reeks watervallen die rechtstreeks in de zee uitmonden. Het is een aanrader om voor het beste zicht een bootje te huren die je langs de watervallen vaart. Bij de watervallen zijn een paar restaurantjes waar je met uitzicht op de chutes heerlijk kan lunchen of een drankje kan pakken. 

Les chutes de la Lobé - Lobe waterfalls

Vanuit Kribi kun je over het strand naar de watervallen wandelen. Wil je droge voeten houden dan kan je de 8 kilometer lange tocht het beste maken als het eb is. Als het vloed is blijft er op sommige stukken weinig tot geen strand over. Geen wandelaar? Dan kan je vanuit Kribi een motor taxi nemen voor ongeveer 1000 CFA. Beter is het om een deal te maken over een retourtrip, anders kan het zijn dat je lang moet wachten voor je een (motor) taxi vindt die je terug brengt. 

Bezoek Kribi

Vanuit verschillende steden waaronder de hoofdstad Yaoendé en Douala rijden er directe bussen naar Kribi. In Kribi vind je ze langs Rue du Marché. Goedkopere minibusjes vindt je in dezelfde straat bij de gare routière. 

Accommodatie is er in alle soorten en voor ieder budget te vinden, hoewel de prijzen hier gewoonlijk wel een stukje hoger liggen als in de rest van Kameroen. 

Strand Kribi

Omdat Kribi dicht bij de evenaar ligt, heeft het een kort droog seizoen en een lang zeer warm vochtig seizoen. De warmste maanden zijn februari, maart en april. De maanden juli, augustus en september zijn daarentegen over het algemeen minder warm. In september en oktober valt de meeste neerslag. Hoewel flinke onweersbuien ook de rest van het jaar voorkomen. Tijdens mijn wandeling in maart terug van de Chutes de la Lobé kwam ik in zo’n bui terecht en kwam doorweekt aan bij mijn guesthouse.

Foto’s Maarten van de Biezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.