Bertoua

0
2490
Bertoua Kameroen straatbeeld

Bertoua is de hoofdstad van de provincie Est in het zuidoosten van Kameroen. Het is het dunst bevolkte deel van het land en in de stad wonen naar schatting zo’n 88.000 mensen. In de stad vind je alle faciliteiten die in de rest van dit deel van Kameroen ontbreken. Zo zijn er hotels, banken en zelfs een paar geasfalteerde wegen. 

Hoofdstad Bertoua Kameroen

Eens was Bertoua een belangrijke tussenstop op weg naar de Centraal Afrikaanse Republiek. Vanwege de instabiliteit van dat land zijn er echter nog maar weinig toeristen die daar naartoe reizen. Gelukkig is tegenwoordig in delen van het land de rust weer teruggekeerd en bezoeken wij de stad tijdens onze reis naar Dzanga Sangha. 

Bertoua heeft toeristisch gezien weinig te bieden. Afgezien van het feit dat het bijzonder blijft om te zien hoe het dagelijks leven er midden in een Afrikaanse stad aan toe gaat. Daarnaast levert een bezoek ook mooie plaatjes op.

Bertoua Kameroen markt

Voetballer Willie Overtoom (Williams Steve Mbonkone-Sebé) die speelde voor onder andere AZ, Heracles, NEC en Telstar is geboren in Bertoua. 

(Foto’s: Maarten van de Biezen)

Notre Dame Bertoua Bertoua Bertoua

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.