Bobiri Forest and Butterfly Sanctuary

0
1262
Bobiri Forest and Butterfly Sanctuary Ghana

Bobiri Forest and Butterfly Sanctuary bestaat uit 54 vierkante kilometer maagdelijk tropisch regenwoud en je vindt er één van de mooiste bezoekerscentra en guesthouses van Ghana. Bijzonder is dat elke kamer van het guesthouse en het bezoekerscentrum is voorzien van een andere muurschildering, gemaakt door een getalenteerde lokale kunstenaar.

Andere redenen om het reservaat te bezoeken zijn de enorme bomen van het Bobiri bos en de grote verscheidenheid aan vogels. Groot wild is niet aanwezig in dit reservaat, daarvoor moet je toch echt naar Mole

Blue-throated Roller, Bobiri Butterfly Sanctuary, Ghana

Vlindertuin

Zoals de naam al doet vermoeden is er ook een prachtige vlindertuin waar je de meer dan 400 verschillende soorten vlinders die in het reservaat voorkomen kan bewonderen.

12. Butterfly - Bobiri Forest & Butterfly Sanctuary

In het arboretum (bomentuin) zijn de verschillende soorten benoemd op informatie bordjes. 

Arboretum Bobiri Butterfly Sanctuary, Ghana

Heb je genoeg vlinders gezien dan kan je begeleide natuurwandelingen maken door de bossen. Verschillende routes brengen je naar de oudste boom van het reservaat die ruim 300 jaar oud is. Het is tevens de grootste boom van Bobiri en om hem te omringen zijn 24 mensen met uitgestrekte armen nodig. Afhankelijk van de gekozen route nemen de wandelingen 40 minuten tot 2 uur in beslag. Het arboretum nabij het bezoekerscentrum is ook zonder gids te bezoeken. Een half uurtje is voor de meeste bezoekers lag genoeg. 

Op de schaduwrijke veranda van het bezoekerscentrum kan je even nagenieten op de comfortabele stoelen. Heb je toch nog energie over dan kan je je uitleven op djembes en lokale drums, of je speelt een traditioneel Ghanees bordspel. 

Bezoek Bobiri Forest and Butterfly Sanctuary

De beste maanden om het reservaat te bezoeken zijn van maart tot en met juni. Dit zijn de maanden dat je de meeste vlinders kan zien. Mei is daarbij de piekmaand. De diertjes zijn het meest actief en zichtbaar tussen 11.00 en 16.00 uur op warme, zonnige dagen. 

Let's Get Together ...  (B00041, GH0027);  (B00042, GH0028A);  (B00043, GH0029A);  (B00044, GH0030)

Het gastenverblijf naast het bezoekerscentrum heeft 4 kamers met elk 2 tweepersoonsbedden en een eigen badkamer met douche. Daarnaast zijn er 2 eenpersoonskamers met elk 1 tweepersoonsbed en gedeelde toiletten, lakens, handdoeken en klamboes. Kamperen is ook mogelijk. In het guesthouse is tevens een restaurant en bar.

Bobiri Butterfly Sanctuary, Ghana

Het Bobiri Forest and Butterfly reservaat is ook makkelijk te bereiken vanuit Ejisu en Kumasi waar je meer hotels en andere accommodatie vindt. Het park is dagelijks geopend van 6.00 tot 18.00 uur en de wandelingen vinden plaats tussen 6.00 en 16.00 uur.

Bobiri Forest & Butterfly Sanctuary, sign

Het reservaat ligt vlak bij de hoofdweg van Accra naar Kumasi. De afslag naar Bobiri tref je bij het dorp Kubease. Heb je geen eigen vervoer dan loop je de laatste 3,5 kilometer naar het bezoekerscentrum, of je regelt een (motor)taxi. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.