Yangudi Rassa National Park

0
1116
Yangudi Rassa National Park ethiopie

Het nationale park Yangudi Rassa ligt in de Afar regio van Ethiopië en is gesticht om de Afrikaanse wilde ezel te beschermen. Het landschap van het park bestaat uit half woestijn, graslanden en enkele bossen. Het beschermde gebied omvat onder meer de berg Yangudi. Deze ligt nabij de zuidelijke grens van het park en bereikt hoogtes tot wel 1459 meter.  

Yangudi Rassa ligt tussen het grondgebied van de Afars en Issas stammen. Hoewel er veel geweld tussen deze stammen is geweest, bevindt het grootste deel van het park zich in een gebied waar ze ervoor kiezen om elkaar niet op te zoeken.

Afrikaanse wilde ezel

Het park werd dus opgericht om de Afrikaanse wilde ezel te beschermen. Helaas is dat niet gelukt en is het dier onlangs uitgestorven in Yagundi Rassa. Er is echter nog een kleine populatie in het aangrenzende Mile Serdo reservaat en er wordt gekeken naar mogelijkheden om de wilde ezels weer terug te halen naar het park.

African Wild Ass

Andere dieren die je wel tegen kan komen zijn Beisa oryx, soemerringgazelle, gerenoek antilope, dorcasgazelle, mantelbaviaan, grootoorvos, zadeljakhals, gestreepte hyena en de grévyzebra.

Voor vogelliefhebbers is het park ook interessant. Kleine flamingo, bleke rotsmus en de Arabische trap zijn enkele van de soorten die je hier tegenkomt. Ook is er een kans dat je een bedreigde kleine torenvalk of steppekiekendief in de kijker krijgt. Verder ligt het park op de vliegroute van de terekruiter, oeverloper, tureluur, roodkopklauwier, kleine klapekster en de ortolaan. In totaal zijn er ruim 200 verschillende soorten in het park waargenomen.

Lesser Kestrel

Bezoek Yangudi Rassa National Park

Yangudi Rassa is een uitgestrekte wildernis in dit afgelegen noordoostelijke deel van Ethiopië. 

Het park ligt op ongeveer 365 kilometer afstand van de hoofdstad Addis Ababa langs de weg naar Djibouti. Het hoofdkantoor van Yangudi Rassa bevindt zich in de stad Gewane. Als je geen eigen vervoer hebt kun je hier een bezoek regelen. In het park zijn een aantal wandelroutes uitgezet. In het park zijn geen accommodatie mogelijkheden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.