De Mangoky rivier

0
1409
De Mangoky rivier Madagaskar

Een unieke manier om Madagaskar te ontdekken is om op een vlot rustig de afgelegen Mangoky rivier af te peddelen. Onderweg kom je langs de prachtige landschappen in het westen van het land. Als je goed oplet zie je unieke soorten watervogels, maki’s en zeldzame orchideeën langs de oevers. 

Madagaskar

Madagaskar is het land van mora-mora (langzaam, langzaam). Deze levensstijl past perfect bij het ontspannen tempo waarmee je op het opblaasbare vlot de rivier stroomafwaarts volgt. De rustige Mangoky rivier neemt je mee langs oevers vol baobab bomen, die hier het grootste baobabwoud van het eiland vormen. Even later peddel je langs dichte groene bossen en weer een stuk verder vaar je langs het dichte struikgewas van een stekelige woestijnlandschap. Langs de rivier zijn ook enkele dorpjes waar je kan stoppen. 

Madagascar Rio Mangoky 14

Madagascar Rio Mangoky 10

Hou je ogen open voor Maki’s die langs de oevers in sierlijke bogen van tak naar tak slingeren of door het struikgewas scharrelen. Deze nieuwsgierige primaten zijn niet bang voor mensen en vaak net zo geïnteresseerd in wie er nu in hun leefgebied komt als andersom. De meest voorkomende soorten zijn de ringstaartmaki en roodbuikmaki. Met een beetje geluk zie je ook de verreaux’s sifaka maki, waarvan het gezicht is omgeven met toefjes sneeuwwit bont. 

Langs de rivier nestelen grote aantallen blauwe reigers, buizerds en slechtvalken. Ook zijn er knobbeleenden en witwangfluiteenden die samenkomen in groepen van soms wel meer dan 1000 stuks. 

Maak een tocht over de Mangoky rivier

Veel georganiseerde reizen hebben een roeigedeelte op de rivier in het programma opgenomen. Wil je echter de rivier echt beleven trek dan ongeveer 5 dagen uit voor je tocht. Je regelt het bij de schippers in de haven van Beroroha. Afstappen kan onder meer in Bevoay waar de RN9 langskomt en je makkelijk transport vindt naar je volgende bestemming. Of vaar nog een stuk door helemaal naar de straat van Mozambique. 

In de 160 kilometer van Beroroha naar Bevoay zal je afgezien van een enkel vliegtuig geen enkel ander voertuig zien en je wordt volledig ondergedompeld in de natuur van Madagaskar. De 160 kilometer lange vaartocht is een fysieke uitdaging die een echt gevoel van voldoening geeft, maar ook de conditie verbetert en de eetlust stimuleert voor smakelijke maaltijden die op open vuur worden bereid.

Geen goede onderhandelaar dan kan je het ook laten regelen door Remote River Expeditions

Overnachten doe je in een tent op de oevers van de rivier waar je met een kampvuurtje kan genieten van de prachtige sterrenhemel.

2-04_DSC8422

Langs de rivier zijn verschillende witte stranden waar het de moeite waard is om eens een dagje vroeg te stoppen. 

Madagaskar

De beste tijd voor een tocht over de Mangoky rivier is tijdens de wintermaanden van mei tot oktober. Het is dan aangenaam warm en droog. De rest van het jaar kan het erg heet zijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.