Dqae Qare Game Farm

0
1078
Dqae Qare Game Farm Botswana

Dqae Qare Game Farm is een 7500 hectare grote wildboerderij/ reservaat in het hart van de Kalahari. Dqae Qare is eigendom van de D’kar Trust als een gemeenschapsproject van de Ncoakhoe, wat Rode Mensen betekent. Dit is de enige particuliere wildboerderij in Botswana die door bosjesmannen (de San) wordt gerund. Het doel van het project is om werkgelegenheid te creëren, de inheemse kennis van Ncoakhoe te behouden en om door middel van toeristische activiteiten inkomsten te genereren.

Bezoekers kunnen mee op begeleide bushwalks waarbij bessen en planten worden verzameld die gebruikt worden voor voor verschillende doeleinden. Een zeer interessante wandeling om kennis te vergaren over de rijkdom van de Kalahari woestijn.

Where is my audience ???

Dansen en verhalen vertellen hebben altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in de cultuur van de Bosjesmannen. De gemeenschap van D’kar staat altijd klaar om naar het reservaat te komen en hun traditionele dansen en verhalen te delen.

Bushman Experience

Wil je je echt verdiepen in de cultuur van de bosjesmannen dan kan je de Bushman Experience boeken. Daarbij ga je enkele dagen op pad met de meesters zelf en leer je technieken die lang geleden zijn ontwikkeld om in de barre omstandigheden van dit woestijnlandschap te overleven. Je kunt je eigen grashut bouwen. Leert wildsporen herkennen en de dieren te volgen en opsporen. Je verzamelt je eigen eten in de natuur en je leert vuur te maken. Al deze activiteiten zijn ook mogelijk vanuit de comfort van de lodge.

Marico Sunbird

In het wildreservaat is vrij veel wild te vinden. Game drives zijn mogelijk met een eigen auto of met de safari jeeps van Dqae Qare. Dieren die je kan spotten zijn onder andere eland, gemsbok, hartebeest, gnoe, zebra, giraf, impala, springbok, kudu, struisvogel, steenbok, duiker, caracal, serval, jakhals, bruine hyena en het wrattenzwijn. Heb je heel veel geluk dan kom je onderweg een cheeta of een luipaard tegen. 

2+1

Dozing in the afternoon

Bezoek de Dqae Qare Game Farm

Dqae Qare ligt op slechts 25 kilometer van de stad Ghanzi. Hier zijn verschillende accomodatie mogelijkheden voor alle budgetten. Leuker is het om in de omgebouwde boerderij, de Dqae Qare San Lodge, te overnachten. Je kan er ook voor kiezen om te slapen in één van de traditionele San hutten. Kamperen behoord ook tot de mogelijkheden.

20160909 067 Dqae Qare San Lodge

Dqae Qare San Lodge

Dqae Qare camp near D'Kar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.