Gaborone Game Reserve

0
1058
Gaborone Game Reserve Botswana

Het Gaborone Game Reserve is een klein wildreservaat in Gaborone, de hoofdstad van Botswana. Het 5 vierkante kilometer grote reservaat werd opgericht in 1988 en staat op nummer één in de lijst van meest bezochte toeristische bestemmingen in Botswana. Het is een heerlijk toevluchtsoord om even te ontsnappen aan de hectiek van de drukke stad. 

Het reservaat biedt een veilige omgeving voor gemsbokken, kudu’s, wrattenzwijnen, struisvogels, elanden, gnoes, neushoorns, zebra’s, bosbokken en duikers. 

Ostriches in Gaborone Game Reserve, Botswana

Puff Adder

Ook vogelliefhebbers mogen het reservaat niet overslaan. Veel gespotte soorten zijn onder andere de neushoornvogel, Afrikaanse kwartelkoning, bijeneter, ijsvogel, burchells fiskaal, slangenarend, purperhoen, witwangfluiteend en vele andere watervogels die vanuit hier verder migreren naar de moerassen bij de Limpopo rivier.

On the Wing

Het reservaat valt natuurlijk in het niets bij andere safari bestemmingen in Botswana als de Okavango Delta, de Kalahari of Chobe. Lukt het niet om die te bezoeken, dan is een bezoek aan het Gaborone Game Reserve meer dan de moeite waard. Al is het alleen maar om even aan de drukte in de grote stad te ontsnappen. 

Hide n' Seek

Bezoek het Gaborone Game Reserve

Met eigen vervoer kan je zonder gids vrij door het reservaat rijden. Er zijn picknickplaatsen, een speelhut en een klein informatie centrum. Zonder eigen vervoer zijn er geen (begeleide) safari’s mogelijk. In de weekeinden kan het er erg druk zijn, dus bij voorkeur plan je je bezoek op een doordeweekse dag.

Het reservaat ligt ongeveer 1 kilometer ten oosten van de Broadhurst Mall langs de Metsemasweu Rd waar je de borden volgt naar de afslag met de toepasselijk genaamde Game reserve Road. 

Baboon in Gaborone Game Reserve, Botswana

In het reservaat zijn geen accommodatie mogelijkheden. In Gaborone vindt je echter genoeg mogelijkheden die variëren van simpele campings tot luxe 5 sterren hotels. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.