Drie wilde honden succesvol verplaatst naar Liuwa Plain National Park

2
1001
Wilde hond Liuwa Plain

Zambia – Kort geleden heeft heeft African Parks, in samenwerking met het Department of National Parks and Wildlife (DNPW), met succes drie Afrikaanse wilde honden verplaatst naar Liuwa Plain National Park. De terugkeer van deze bedreigde soort naar de Liuwa vlakte is gericht op het behoud van de soort in dit buitengewone Zambiaanse landschap. 

“Zambia is een van de slechts zes overgebleven landen die op het hele continent worden beschouwd als bolwerken voor wilde honden. De terugkeer van deze bedreigde diersoort naar de Liuwa vlakte maakt deel uit van het National Wild Dog Plan, waardmee het land gezonde populaties wilde honden kan behouden”, zegt Dr. Chuma Simukonda, directeur van National Parks and Wildlife. 

Nog ongeveer 6600 wilde honden in heel Afrika

Er zijn nog maar ongeveer 6.600 wilde honden en zo’n 700 broedparen over op het continent. Dit is voornamelijk te wijten aan verlies van leefgebied, conflicten tussen mens en dier, willekeurige valstrikken en ziekten zoals hondsdolheid. Bij aankomst in Liuwa Plain werden de dieren vrijgelaten in een speciaal gebouwde tijdelijke omheining waar ze tot acht weken zullen blijven om sociale binding te vergemakkelijken terwijl ze een nieuwe roedel vormen en te acclimatiseren voordat ze worden vrijgelaten in het nationale park. De wilde honden zijn uitgerust met satelliethalsbanden om continu toezicht te houden op hun locatie en gebruik van hun leefgebied en om hun bescherming te garanderen. Deze eerste groep vrouwtjes wordt de komende weken aangevuld met extra mannelijke wilde honden.

2 REACTIES

  1. Geweldig nieuws………………we.wensen ze het allerbeste toe ! Beter nieuws dan dit van Botswana waar de jacht op de olifanten weer toegelaten is – Hoe is dat toch in ’s hemelsnaam mogelijk ?
    Is daar niets anders te doen dan op jacht te gaan ????? En nu alles op alles gezet wordt om de natuur te helpen zich te herstellen en te bewaren voor de toekomstige generaties ! En de landen die ivoor verkopen of invoeren moeten ze boycotten, dit is de enige oplossing voor de redding van deze ongelooflijke dieren.
    De mens is het meest idiote wezen op aarde !! Plant zich ongebreideld voort, maakt alles kapot rondom zich en is het enige dier dat zijn eigen nest bevuilt………….!!!!
    Zeg het voort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.