Duizenden kinderen ingeënt tegen Malaria

0
1368
Malawi vlag stunningtravel

Malawi – Malawi is als eerste land ter wereld begonnen met een inentingsactie waarbij duizenden kinderen het nieuwe RTS,S vaccin tegen Malaria toegediend krijgen. De inentingsactie is een test van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Naast Malawi doen ook de landen Ghana en Kenia mee aan de proef.

De afgelopen dertig jaar is het vaccin ontwikkeld en uitgebreid getest. “Het vaccin heeft de potentie om tienduizenden levens van kinderen te redden”, aldus WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Inentingsactie gaat levens redden

In de drie deelnemende landen zullen de komende drie jaar elk jaar ongeveer 360.000 kinderen van onder de twee jaar oud worden ingeënt.

In heel Afrika sterven jaarlijks ongeveer 250.000 kinderen aan malaria. “Malaria blijft een van de meest dodelijke ziektes ter wereld. Elke twee minuten sterft er een kind aan de ziekte.” Volgens de WHO lijden de armste kinderen het meest en lopen die het grootste risico om aan Malaria te sterven. Met de komst van deze Inentingsactie zal dat hopelijk veranderen. Als de test slaagt kan het vaccin in de toekomst ook in andere Afrikaanse landen worden ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.