Geen enkele neushoorn gestroopt in Kenia

0
1126
Mkhaya eSwatini

Kenia – 2020 was een opmerkelijk jaar voor de bescherming van neushoorns in Kenia. In heel 2020 werd er geen enkele neushoorn gestroopt. Dit is voor het eerst sinds 1999. 

Reisbeperkingen als gevolg van de COVID-19 pandemie waren slechts één van de factoren die hieraan hebben bijgedragen. Andere interventies zijn onder meer het bestrijden van armoede in nabijgelegen plattelandsgebieden en het opvoeren van de politie inspanningen om de hoorns van neushoorns die de afgelopen jaren werden verhandeld in beslag te nemen.

In een verklaring zegt de gepensioneerde directeur van de Kenyan Wildlife Service (KWS), brigadegeneraal John Waweru: “Voor het eerst in 21 jaar rapporteerde KWS dat er in het jaar 2020 geen neushoorns meer werden gestroopt. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1999. ”

Neushoorns zijn niet de enigste dieren die profiteren van de strengere politie controles en lockdown maatregelen. Ook olifanten werden met 97% minder gedood voor hun ivoor, wat tot ’slechts’ 11 gestroopte dieren zorgde. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.