Zeldzame ontmoeting met olifant in Niokolo Koba geeft nieuwe hoop

0
1616
Tuli Block Botswana olifant

Senegal – In het nationale park Niokolo Koba werd onlangs voor het eerst sinds jaren een wilde olifant waargenomen. De eenzame stier werd opgemerkt door een veldteam. Hierbij was een onderzoeker van Panthera, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de laatste leeuwen die in Senegal leven. De waarneming is de eerste bevestigde directe waarneming van een olifant in het park sinds vele jaren.

Een foto van de stier was eerder dit jaar verschenen op een cameraval. Aanvullende cameraval foto’s toonden ook olifanten in andere delen van het park. Niemand had de afgelopen jaren echter in het echt een olifant gezien in het Niokolo Koba park. 

Philipp Henschel, regionaal directeur van Panthera zegt dat de olifant redelijk kalm was toen hij werd opgemerkt. “Iedereen in ons team was super enthousiast over deze waarneming”, voegde hij eraan toe. “Het feit dat we het dier op klaarlichte dag zien en het kalme gedrag dat de olifant tijdens de ontmoeting vertoonde, zijn beide een bewijs dat onze gezamenlijke inspanningen voor natuurbehoud in dit park eindelijk hun vruchten afwerpen. 

De waarneming van Niokolo’s ‘eerste olifant’ in vele jaren heeft nieuwe hoop gewekt dat er misschien nog meer olifanten in het park leven. Panthera en DPN (Direction des Parcs Nationaux) zijn nu, met hulp van het Elephant Crisis Fund en andere partners, van plan om gedetailleerd onderzoek uit te voeren om te bepalen hoeveel olifanten er nog zijn.

Momenteel wordt er geschat dat er nog 5 tot 10 olifanten in het park leven. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.