Lake Rukwa & Rukwa Game Reserve

0
975
Lake Rukwa & Rukwa Game Reserve

Het grote Rukwa zoutmeer is bekend van de vele watervogels en de enorme krokodillenpopulatie. Het noordelijke deel van het meer maakt deel uit van Rukwa Game Reserve, dat grenst aan Katavi National Park. Omdat het meer geen uitlaat heeft, varieert het waterpeil sterk tussen de natte en droge seizoenen. Het is zelden meer dan 3 meter diep en splitst zich soms in twee meren, gescheiden door moerassen.

Lake Rukwa

Het meer heeft in de loop der jaren grote schommelingen in omvang gezien, als gevolg van een wisselende instroom van riviertjes. Momenteel is het ongeveer 180 kilometer lang en gemiddeld ongeveer 32 kilometer breed en in totaal ongeveer 5.760 vierkante kilometer groot. 

River near Lake Rukwa southern Tanzania

7DII2800

 

Vanuit Mbeya is het een mooie trip waarvoor je wel over 4×4 transport moet beschikken. Langs de rand van het Mbeya escarpment kom je langs World’s End Viewpoint met prachtige uitzichten over over het stroomgebied van Usangu. Bij Chunya vind je een eenvoudig guesthouse. Bij het meer zijn geen voorzieningen voor toeristen.  

Rukwa Game Reserve

Het Rukwa Game Reserve, opgericht in 1995 in de Mulele District Katavi Region, prijst zichzelf vanwege grotere Afrikaanse olifanten dan in andere reservaten en grote kuddes zeldzame Puku antilopen. Bij Maji Moto zijn er verschillende warmwaterbronnen. Daarnaast heeft het reservaat de dichtste concentratie krokodillen van heel Tanzania. Voor vogelliefhebbers is het gebied rond het meer ook een waar vogelparadijs. Er vliegen ruim 350 verschillende soorten in het waterrijke gebied rond. 

Hamerkop, Katavi National Park, Tanzania

Andere dieren zijn nijlpaarden, leeuwen, giraffen, wilde honden en verschillende antilopen soorten. Ook slangen worden veel gespot. 

Bezoek Lake Rukwa & Rukwa Game Reserve

Zonder eigen vervoer is Rukwa lastig te bereiken. Per charter is het mogelijk om naar de landingsbanen in Katavi National Park te vliegen en daar een bezoek te regelen. Heb je wel eigen vervoer dan is het reservaat en het meer te bezoeken via de stad Tunduma op de grens met Zambia.

Lake Rukwa Bushcamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.