Khama Rhino Sanctuary

0
1466
Khama Rhino Sanctuary Botswana

Het Khama Rhino Sanctuary is in 1992 opgericht om de bedreigde neushoorns van Botswana voor uitsterven te behoeden. Daarnaast zetten ze zich actief in om de dieren opnieuw in gebieden te introduceren. Dit met het doel om lokale gemeenschappen te laten profiteren van het toerisme. De bijdrage van Khama Rhino aan de bescherming en het herstel van de neushoornpopulatie in Botswana en Zuidelijk Afrika is zeer groot. Tot nu toe heeft het reservaat 16 neushoorns verplaatst naar verschillende parken in het land. Het doel van het het reservaat op lange termijn is om de neushoorns veilig binnen de grenzen van het park te laten voortplanten en ze opnieuw in hun natuurlijke wilde habitats te introduceren. 

Breitmaulnashörner

 Momenteel zijn er in het Khama Rhino Sanctuary 55 witte en zwarte neushoorns die hier in de natuurlijke omgeving schitterend tot hun recht komen. Het reservaat was oorspronkelijk niet opgezet voor zwarte neushoorns, maar toen er één vanuit Zimbabwe de grens over wandelde was dat het begin van een mooie relatie.

Het Kalahari zandveld

Khama Rhino Sanctuary ligt bij de Serwe Pan. Dat is een grote met gras bedekte depressie met verschillende natuurlijke waterbronnen in het Kalahari zandveld. Het reservaat is ongeveer 8585 hectare groot en biedt een uitstekende leefomgeving voor witte en zwarte neushoorns. Ook zijn er meer dan 30 andere diersoorten en meer dan 230 vogelsoorten in het reservaat te vinden. 

Khama_Rhino_Sactuary (188 von 394)

Activiteiten omvatten gamedrives en wandelingen om het vele wild, naast de neushoorns, die in het gebied leven te bekijken. Veel geziene dieren zijn onder meer jakhalzen, wildebeesten, zebra’s, struisvogels en verschillende antilope soorten. Het dichter begroeide zuidelijke deel van het reservaat is favoriet is voor onder andere giraffen.

Het neushoorn reservaat biedt ook onderdak aan schoolkinderen uit naburige gemeenschappen en Botswana’s op een na grootste stad Francistown. Een belangrijk lesonderwerp is dan ook natuurbehoud en hoe dat een bijdrage levert aan het toerisme in het land, één van de belangrijkste inkomstenbronnen van Botswana.

Bezoek Khama Rhino Sanctuary

Het reservaat is alleen te bereiken met een eigen (huur) auto. De wegen in het reservaat zijn goed onderhouden en ook geschikt voor auto’s zonder 4 wiel aandrijving. Bij de ingang is een kaart verkrijgbaar met de wegen in het park, maar ze zijn ook allemaal bewegwijzerd.

Je vindt het reservaat langs de weg tussen Serowe and Orapa. Voor daggasten is het reservaat geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot 19.00 ’s avonds. Mocht je buiten deze tijden willen aankomen, dan kan je dat vooraf regelen door ze een e-mail te sturen of te bellen. 

Khama Rhino Sanctuary

Een eenvoudige camping en chalets bieden accommodatie in het reservaat. Er is een winkeltje dat barbecue benodigdheden verkoopt en tevens is er een restaurant en bar. Om even af te koelen tussen de safari’s door is er zelfs een klein zwembad. 

Meer informatie op de website van Khama Rhino Sanctuary

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.