Mokolodi Natuurreservaat

0
1924
Neushoorn Mokolodi Botswana

Het Mokolodi Nature Reserve is een drieduizend hectare groot privé reservaat vlak bij de hoofdstad Gaborone. Het park is opgericht in 1994 en je vindt er onder meer olifanten, giraffes, zebra’s, neushoorns, impala’s, kudu’s, bavianen, waterbokken en nijlpaarden. In het reservaat zijn ook kleine populaties cheeta’s, luipaarden en hyena’s.

Nijlpaard Mokolodi Botswana

Het land van het reservaat werd gedoneerd voor de kinderen van Botswana om een natuurlijk gebied te bieden dat hen in staat zou stellen te leren over de natuur, het behoud daarvan en het milieu. In Mokolodi is een onderzoek- en broedcentrum voor zeldzame en bedreigde diersoorten. Eén van de meest prominente projecten hier gaat om het behoud van de witte neushoorn. Het project geniet van aanhoudend succes en sinds 1994 zijn hier achttien witte neushoornkalveren geboren.

In Mokolodi vind je ook de thuisbasis van Cheetah Concervation Botswana. Het land herbergt ’s werelds grootste populatie cheeta’s, met een geschatte populatie van ongeveer 1.700 dieren. Dit is goed voor ongeveer 25% van de resterende wilde jachtluipaarden ter wereld. De bedreigde cheeta’s zijn unieke dieren. Bijna elk onderdeel van het lichaam van een cheeta heeft evolutionaire aanpassingen ondergaan om sneller te kunnen rennen. Van hun vergrote neusholtes om de zuurstofopname te verbeteren, tot hun roerachtige staarten die hen helpen om van richting te veranderen op volle snelheid.

Cheeta Mokolodi Botswana

Bezoekers kunnen het park met hun eigen auto verkennen. In het regenseizoen heb je daarvoor wel een 4WD nodig. Bij de ingang van het reservaat zijn gedetailleerde kaarten verkrijgbaar. Heb je geen eigen vervoer dan kan je je aanmelden voor een dag, nacht of wandelsafari. Ook speciale safari’s om de neushoorns en giraffes te spotten behoren tot de mogelijkheden.

Overnachten bij Mokolodi

De ingang van Mokolodi ligt slechts twaalf kilometer ten zuiden van Gaborone. Vanuit de hoofdstad is het natuur reservaat makkelijk te bereiken en prima te bezoeken als een dagtrip. In Gaborone is voor ieder budget wel wat te vinden, van simpele campings tot luxe hotels.

In het Mokolodi Natuur Reservaat kan je overnachten op de Mokolodi Nature Reserve Campsite. De goed verzorgde camping beschikt over barbecue plekken, bush showers met warm water en schone toiletten. Ook kan je slapen in één van de chalets voor drie tot acht personen. In de weekeinden is het drukker en liggen de prijzen hoger. Dan is het aan te raden om van te voren te reserveren. 

Giraffe Mokolodi Botswana

Blijf je niet overnachten in het reservaat dan zijn de openingstijden

Wintermaanden : maandag – zondag: 07:30 – 19:00 uur

Zomermaanden : maandag – zondag: 07:00 – 19:30 uur

The Tea Garden biedt de hele dag lichte maaltijden en is zeven dagen per week en op feestdagen geopend.

Meer info: http://www.mokolodi.com & http://www.cheetahconservationbotswana.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.