Khenifra National Park

0
1631
Khenifra National Park Marokko

Het Khenifra National Park in Marokko is een populaire bestemming voor de lokale bevolking uit steden als Fez en Mekness die op zoek zijn naar wat rust in de natuur. 

Khenifra strekt zich uit over 842 vierkante kilometer door het Midden-Atlas gebergte en kent een rijke aan flora en fauna. Het landschap bestaat uit cederbossen en doornig struikgewas dat zich uitstrekt over rotswanden en kalkstenen kliffen, maar het park is vooral bekend om zijn prachtige meren. De twee uitgestrekte blauwgroene gekleurde meren, Aguelmam Sidi Ali en Aguelmame Aziza hebben zijn de belangrijkste trekpleisters van Khenifra.

Ouiouane Lake in spring - Morocco

De rivier die de grens vormt tussen Khenifra en Ifrane is de thuisbasis van warmwaterbronnen en een reeks kleine watervallen en zijn de andere reden die een bezoek aan dit park de moeite waard maken. 

Oued Tissakht

In de cederhout bossen die het heuvelachtige terrein bedekken leven verschillende dieren, waaronder de zeldzame Berberapen, wilde zwijnen en bunzingen. Ook Barbarijse schapen en herten zwerven door de bossen. Heb je heel veel geluk dan zie je misschien de Edmigazelle. Het is één van de donkerste en kleinste gazellen soorten en komt alleen voor in Marokko, Algerije en Tunesië. Schattingen geven aan dat er waarschijnlijk nog minder dan 2000 van de soort in het wild voorkomen. 

De twee meren vormen het ideale habitat voor de overvloedige watervogels in het gebied. Enkele soorten waar je naar uit kan kijken zijn de Casarca (roestgans), Algerijnse boomklever, Cinclus, Alpengierzwaluw en de steenarend. 

Het nationale park Khenifra is een heerlijk park om wandelend te verkennen. Ook is het mogelijk om fietsen te huren of de omgeving per paard te verkennen. Er zijn paden rond de meren die daarna de cederbossen in lopen. Langs de paden die deels bestaan uit houten loopbruggen zijn uitkijkpunten gemaakt om met name vogels, maar ook ander wild te spotten. 

De enthousiaste visser kan een vistocht regelen met een lokale visser in traditionele boten.

2012-03 Khenifra 245

Bezoek Khenifra National Park

De dichtstbijzijnde stad bij het nationale park is Khenifra. Fez ligt op twee uur rijden van Khenifra. In het park zijn verschillende en dan met name rond de meren zijn goedkope pensioenen, budgethotels en herbergen te vinden. Wildkamperen aan de oevers van het meer is populair bij wandelaars en fietsers. Er is ook een openlucht restaurant waar bezoekers lokaal brood kunnen proeven dat in een houtoven is gemaakt.

Khenifra Cafe

De winter van oktober tot maart zijn gewoonlijk erg koud en in de zomer kan het er extreem warm worden. De lente en de herfst zijn dan ook de beste tijd voor een bezoek. Tijdens de lente veranderen delen van het park in prachtige velden vol met bloeiende wilde bloemen. 

Field of Wildflowers, Near Azrou, Morocco

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.