Klauteren en pootjebaden in de Sesriem Canyon

0
2220
Sesriem Canyon Namibië

De Sesriem Canyon is een natuurlijke kloof van ruim een kilometer lang. Hij is ontstaan door de Tsauchab rivier die door de jaren heen de rotsen in schitterende vormen heeft afgesleten. 

De canyon is na de bekendere Sossusvlei de belangrijke toeristen attractie in Sesriem. Toch wordt de kloof veel minder bezocht. Veel toeristen komen maar een dag naar dit gebied. Wil je je niet een dag lang haasten dan is er voor een combinatie van de Sossusvlei en de Canyon te weinig tijd.  Probeer dus op zijn minst twee dagen te reserveren om optimaal te genieten van dit gebied.

Sesriem Canyon Namibië
Aan beide kanten rijzen de 30 meter hoge wanden naast je op.

Meestal staat de rivier in de Sesriem Canyon droog en kan je in de ongeveer 30 meter diepe kloof afdalen en een mooie wandeling maken. Doe dit bij voorkeur in de ochtend of namiddag als de zon laag staat en voor een spectaculaire belichting van de rotsformaties in de canyon zorgt.

Sesriem Canyon Namibië
Zicht op de Sesriem Canyon van bovenaf.

Het is geen moeilijke wandeling, maar je moet wel een beetje van klauteren houden. In de kloof zijn vaak nog kleine meertjes te vinden waar je afhankelijk van het waterniveau kan pootjebaden of zelfs zwemmen.

Sesriem Canyon Namibië
Ingang naar de kloof.

Helemaal ongevaarlijk is een bezoek echter niet. Vraag voor je afdaalt rond of het recent nog hard heeft geregend in de bergen enkele kilometers verderop. Hoewel het water hier zelden stroomt is er altijd kans op een vloedgolf van regenwater dat uit de bergen komt gestroomd. Je zal niet de eerste toerist zijn die hierdoor verrast wordt. De kans is miniem, maar je zou er maar net rondlopen.

Sesriem Canyon Namibië

Sesriem of Zes riemen

De Sesriem Canyon en het dorpje Sesriem hebben hun naam te danken aan een stel Zuid Afrikanen. Zij waren op ontdekkingsreis door Namibië en op zoek naar water. Aangekomen bij de kloof was het touw dat ze bij zich hadden niet lang genoeg. Als alternatief bonden ze leidsels van hun ossenkarren aan elkaar om bij het water te komen. Er waren zes stuks nodig om onder in de canyon uit te komen. En vandaar de naam Sesriem, Afrikaans voor ‘zes riemen’.

Sesriem Canyon Namibië
Enorm wevervogelnest in een boom bij onze camping.

Bij Sesriem en in ingang van het nationale park dat vier kilometer verderop ligt zijn een aantal overnachtingen mogelijkheden. Variërend van een simpele campingplaats tot luxe (dure) lodges.

(Foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.