Lake of Stars Malawi Arts Festival 2024

0
70
De Ilala ligt voor anker voor Cobue in Mozambique.

Malawi – Het Lake of Stars Malawi Arts Festival, een baken van culturele viering, maakt dit jaar een triomfantelijke terugkeer en markeert zijn 20e jubileum en de 60e verjaardag van de onafhankelijkheid van Malawi.

Zoals altijd zal het internationaal gerenommeerde en langverwachte festival plaatsvinden langs de ongerepte stranden van het Malawimeer – dit jaar bij Fish Eagle Bay Lodge van 6 tot 8 september 2024. Het zal enkele van de beste en meest diverse artiesten uit Malawi en de rest van de wereld presenteren.

Sinds zijn eerste festival in 2004 is het Lake of Stars Malawi Arts Festival een constante bron geweest van positieve wereldwijde mediaberichtgeving voor Malawi. In de afgelopen twee decennia heeft het een wereldwijd podium geboden aan Malawische artiesten, waarbij hun talenten aan een internationaal publiek werden getoond en culturele uitwisseling werd bevorderd.

De festiviteiten van dit jaar hebben een speciale betekenis omdat ze samenvallen met de herdenking van het 60-jarig bestaan van de onafhankelijkheid van Malawi. Het festival zal dienen als een platform om niet alleen artistieke expressie te vieren, maar ook om de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van de natie te eren.

“Sinds de richtlijn van het Ministerie van Toerisme in 2007 om verschillende regio’s van het meer te laten profiteren van festivaltourisme, is Lake of Stars over de hele meren districts gehouden op steeds veranderende locaties en 2024 brengt aandacht voor een gloednieuwe site. Het festival trok tot 6.000 bezoekers en genereerde tot 1,8 miljoen dollar aan bruto-inkomsten voor zowel het festival als gerelateerde bedrijven zoals de toerisme- en reisindustrie. De terugkeer van het vlaggenschipkunstfestival is opwindend,” verklaarde directeur van de kunsten, Humphrey Mpondaminga.

Genesteld te midden van de rustige schoonheid van Fish Eagle Bay Lodge, een eco-lodge die zich inzet voor duurzame praktijken, biedt Lake of Stars Malawi Arts Festival een meeslepende ervaring die in harmonie is met de natuur en de mens. Omgeven door weelderig groen, ongerepte stranden en prachtige landschappen, krijgen bezoekers de kans om op een unieke en betekenisvolle manier verbinding te maken met zowel de muziek, cultuur als het milieu.

“We zijn verheugd aan te kondigen dat Fish Eagle Bay Lodge in Nkhotakota dit jaar het thuis zal zijn van Lake of Stars,” zei Sharmila Elias, hoofd van projecten en producties. “In het licht van tegenslagen positioneert het festival zich in reactie op een district dat nog nooit het internationale kunstfestival van Malawi heeft georganiseerd. Het is tijd! De ethos van het bevorderen van toerisme, het delen van ons rijke erfgoed, duurzaamheid en milieubescherming belichaamd door de eco-lodge en het district sluiten perfect aan bij de waarden van ons festival, en we kunnen niet wachten om deze ongelooflijke setting te delen met onze bezoekers.”

Early bird-tickets zijn gelanceerd op vrijdag 12 april 2024 bij geselecteerde verkooppunten in Lilongwe, Blantyre, Zomba en Mzuzu. Koop nu je tickets om je plek te verzekeren op een van ’s werelds favoriete festivals!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.