Leeuwen slapen op de weg door lockdown in Zuid-Afrika

0
1456
Leeuwen op de weg in Kruger

Zuid Afrika – Nu er geen bezoekers meer komen hebben de leeuwen in het Kruger park bezit genomen van de wegen. Nu Zuid Afrika zich net als veel landen in lockdown bevindt vanwege het Corona virus is het stil op de wegen in Kruger. Normaal gesproken is het op de geasfalteerde hoofdwegen een drukte van belang en rijden er doorlopend auto’s. Deze dagen is het stil in het park en liggen er overal leeuwen op de weg voor hun dagelijkse siësta. 

Normaal gesproken zijn de leeuwen alleen ’s nachts op de weg te zien, wanneer de toeristen op de verschillende campsites verblijven en er geen verkeer op de weg is. Inmiddels is het Kruger park een maand gesloten en zijn de wegen ook overdag leeg. 

Ranger Richard Sowry maakte na een nacht met veel regen zijn ronde door het park en trof tientallen leeuwen op de wegen. De leeuwen liggen gewoonlijk gewoon in het gras, maar het gras is nu nat. Volgens Richard “houden grote katten óók niet van water”. 

De groep op de foto had bezit genomen van de weg net buiten het Orpen Rest Camp.

Nationaal park Kruger

Nationaal park Kruger is een omvangrijk wildpark in de noordoostelijke provincies Limpopo en Mpumalanga van Zuid-Afrika. Het is een van de bekendste wildparken in Afrika en trekt normaal jaarlijks tienduizenden toeristen.

Het Krugerpark is bekend vanwege de grote variatie aan diersoorten. Er leven meer dan 148 soorten zoogdieren, 505 soorten vogels, 118 soorten reptielen, 53 vissoorten en 35 amfibieën. Daarmee huisvest Kruger de grootste variëteit aan dieren van het hele continent Afrika.

Leeuw op de weg in Kruger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.