Marokko wint African Nations Championship

0
807
African Nations Championship voetbal

Marokko – Marokko heeft zondagavond de African Nations Championship gewonnen. Na een spannende finale in Kameroen was de ploeg te sterk voor tegenstander Mali.

Na 68 minuten opende Soffiane Bouftini met een kopbal na een schitterende voorzet. Tien minuten later scoorde Ayoub El Kaabi opnieuw met een kopbal en maakte daarmee de score tegen het Malinese team definitief.

De Keniaanse scheidsrechter Peter Waweru, die de wedstrijd leidde, had het moeilijk om de spannende wedstrijd in goede banen te leiden. Een aantal keren moest de wedstrijd worden gepauzeerd vanwege meningsverschillen tussen spelers van beide teams.

Marokko is nu het eerste team dat de titel prolongeert en is samen met de Democratische Republiek Congo het land dat tweemaal de beker wint.

De eerste twee optredens van Marokko, een 1-0 overwinning tegen Togo en een 0-0 gelijkspel tegen Rwanda, waren niet overtuigend en zaaiden twijfels bij veel fans. In de derde wedstrijd leek het Marokkaanse team echter eindelijk het aanvallende talent te herwinnen wat ze in het toernooi van 2018 ook lieten zien. Het versloeg Oeganda met een 5-2-score en eindigde bovenaan in de groepsfase.

Marokko versloeg Zambia met 3-1 in de kwartfinales. In de halve finale schakelde het Marokkaanse team vervolgens de gastheren van het toernooi, Kameroen, uit met een overtuigende 4-0-score.

De topscoorder van het toernooi is de Marokkaanse spits Soufiane Rahimi die in totaal vijf goals scoorde.