Marsa Nakari is een duikparadijs

0
3189
Marsa Nakari Egypte Finding Nemo

Marsa Nakari ligt zo’n 18 kilometer ten zuiden van Marsa Alam en is een charmant duikersdorpje. Het ligt aan een beschermde baai in de Rode Zee waar je vanaf de boot of lopend het water in de onderwaterwereld kan ontdekken. 

Marsa Nakari heeft een prachtig huisrif en gecombineerd met een aantal wat verder gelegen duikstekken kun je hier een heerlijke duikvakantie hebben. 

Marsa Nakari Egypte schildpad

Op het huisrif vind je diverse harde en zachte koralen en een grote verscheidenheid aan vissen. Het is een ideale plek voor kant en nachtduiken. De gemiddelde diepte van de baai ligt rond de tien meter en loopt geleidelijk af naar een aantal drop-offs welke tot wel 50 meter diep zijn.

Het duiken op het huisrif is bij een verblijf in Marsa Nakari gratis en ongelimiteerd. Voor (de transfers naar) andere duikplekken in de buurt betaal je iets extra.

Huisrif Marsa Nakari Egypte
Op het huisrif vind je diverse harde en zachte koralen en een grote verscheidenheid aan vissen.

Dolphin House en Elphinstone

Zo vind je dichtbij het beschermde gebied Samadai (Dolphin House), één van de belangrijkste nationale parken van Egypte. Je kunt hier duiken en snorkelen en er zijn bijna gegarandeerd (grote groepen) dolfijnen bij dit off-shore reef te vinden. 

Een andere geliefde duikplek voor de meer ervaren duikers is het Elphinstone Reef dat bekend staat om zijn oceanische witpunthaaien en hamerhaaien.

Oceanische witpunthaai Elphinstone Egypte
Oceanische witpunthaai op het Elphinstone rif.

Ook in de buurt is Wadi El Gemal, een nationaal park, dat zowel beschermd is aan land (de delta en de mangroves) als op zee (de Hamata archipel en Wadi El Gemal island).

Marsa Nakari maakt deel uit van Red Sea Diving Safari’s die op verschillende plekken langs de Rode Zee duikkampen en dorpjes heeft gecreëerd. Het eco-diving village concept brengt je ver weg van het massatoerisme naar de rust en stilte van de duikdorpen met een typische woestijnsfeer.

Omdat de duikplekken in het zuiden nog relatief rustig zijn, werken zij als een magneet op allerlei soorten onderwaterleven. Het komt dan ook regelmatig voor dat je tijdens een duik schildpadden, dolfijnen of een haai tegenkomt. 

Bezoek Marsa Nakari

Je bezoekt Marsa Nakari maar met één doel en dat is duiken. De meeste bezoekers vliegen dan ook rechtstreeks naar Marsa Alam. Vanaf o.a. Schiphol zijn er directe vluchten. De transfer vanaf de luchthaven Marsa Alam naar Marsa Nakari is ongeveer 75 minuten. Online boeken kan via de website van Red Sea Diving Safari.

Marsa Nakari Egypte
Tenten in Marsa Nakari.

De beste reistijd

De beste reistijd voor Marsa Nakari is maart tot en met november. Houd in juli en augustus er rekening mee dat het erg warm kan zijn. In maart en november staat er vaak meer wind. Wij zijn ook wel eens in december geweest, maar dan is het als je na je derde duik van de dag aan land komt simpelweg koud. 

Foto’s: Maarten van de Biezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.