Moyowosi Game Reserve

0
1437
Moyowosi Game Reserve tanzania

Dicht bij de grens met Burundi in de westelijke uithoeken van Tanzania, comfortabel rustend op de rand van een plateau, ligt het 8265 vierkante kilometer grote Moyowosi Game Reserve. Het grenst aan het Kigosi wildreservaat. De twee reservaten worden van elkaar gescheiden door de Moyowosi rivier met haar uiterwaarden. Het gebied langs de rivier bestaat voornamelijk uit moerasland dat niet lang geleden is uitgeroepen tot RAMSAR moerasland van internationaal belang. 

Moyowosi, dat werd opgericht in 1983, biedt een toevluchtsoord voor wilde dieren en trekvogels tijdens het droge seizoen.

De rivierwegen zijn de thuisbasis van krokodillen, nijlpaarden en tijgervissen. Miombo bossen en moerasgebieden bieden een toevluchtsoord voor zeldzame Sitatoenga antilopen en broedende watervogels. 

Het reservaat staat verder bekend om haar grote aantallen giraffen, roanantilopen, koedoes, zebra’s, lierantilopen, waterbokken en hartebeesten. Groot wild zoals buffels komen ook veel voor en op de vlakten is het niet ongewoon om olifanten, leeuwen en de zeldzame Afrikaanse wilde honden te spotten. Bijzondere vogelsoorten zijn vrij makkelijk in het reservaat te vinden. Zo tref je er de lelkraanvogel en de poelsnip. In dit deel van Tanzania wordt ook regelmatig de schoenbekooievaar gezien. 

Shoebill

Avontuurlijke reisbestemming 

Het Moyowosi Game Reserve is onontgonnen terrein, wat het een avontuurlijke reisbestemming maakt. Het moerassige terrein biedt een contrasterend ecosysteem ten opzichte van de omliggende Miombo bossen en open vlaktes. 

De meest populaire activiteiten in het reservaat zijn vogelsafari’s en tijgervissen. Ook biedt het onontgonnen gebied zeldzame fotografische mogelijkheden. Commerciële jacht vindt ook nog steeds plaats in het reservaat.

Bezoek het Moyowosi Game Reserve

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot het reservaat is via een lijnvlucht. Deze vertrekken vanuit Dar es Salaam naar Kigosi. Avontuurlijke bezoekers kunnen zelf met een 4WD het reservaat inrijden. 

De meeste regen valt tussen de maanden november en februari. Dit zorgt voor overstromingen waardoor het wild zich verspreid over het reservaat en de kansen om ze te zien fors kleiner worden. Het droge seizoen van juni tot november is de beste tijd van het jaar om Moyowosi te bezoeken. Zelfs tijdens het droge seizoen kan het gebied lastig zijn om te navigeren vanwege de uiterwaarden en verschillende rivieren die door het land snijden. 

Er is een eenvoudige tented lodge gelegen in het moerassige deel van Moyowosi. Kamperen kan op verschillende plekken aan de rand van het reservaat en er is een ruime keuze aan hotels en lodges in de kleine steden buiten het reservaat. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.