Liparamba Game Reserve

0
1035
Liparamba Game Reserve Tanzania

De Ruvuma rivier dient als de grens voor het Liparamba Game Reserve in het zuiden van Tanzania. Het reservaat vormt een doorgang voor de migratie van kuddes olifanten op weg van Selous Game Reserve in Tanzania naar Niassa Reserve in Mozambique.

De massale waarnemingen van olifantenkuddes zijn de belangrijkste trekpleister van dit in het jaar 2000 opgerichte reservaat. De rivieroevers van de Ruvuma bieden dan ook een eerste rangs plaats voor het spotten van de dieren. 

Het gevarieerde ecosysteem van Liparamba beslaat 571 vierkante kilometer met vlakke landschappen tot golvend terrein met steile hellingen en flinke heuvels. Moerassen, oeverbossen en Miomba bossen omhullen de Ruvuma rivier en bieden een natuurlijk habitat voor nijlpaarden, krokodillen, wilde katten en colobusapen. Andere primaten die voornamelijk rond de rivieroevers te vinden zijn, zijn vervet apen en bavianen. De beste kansen op het spotten van wild heb je rond de Ruvuma rivier.

Nijlpaard stunningtravel afrika

Liparamba is niet alleen een trekroute voor olifanten, maar ook een corridor voor sabelantilopen, waterbokken en elanden om over te steken naar Mozambique. Andere regelmatige waarnemingen zijn onder meer kleine populaties zebra’s, bosvarkens, wrattenzwijnen en met veel geluk een luipaard. 

Ruvuma rivier

De krachtige Ruvuma rivier is de enige permanente waterbron van het reservaat. Tijdens het droge seizoen is het bijna een garantie dat bezoekers olifanten, buffels, krokodillen, nijlpaarden en andere waterzoekende dieren zullen zien. 

Vanwege het gebrek aan toeristische infrastructuur zijn de safari mogelijkheden in dit reservaat beperkt. De meeste safari activiteiten in het reservaat staan nog in de kinderschoenen. Juist dit onontdekte element van dit reservaat maakt het zeer aantrekkelijk voor avonturiers. Er is iets speciaals aan het observeren van dieren in dit soort verborgen hoeken van de wereld. 

Songea

Bezoek het Liparamba Game Reserve

Dit wildreservaat is geen ontwikkelde toeristische bestemming en ligt ver van elke toeristische route, waardoor het relatief ontoegankelijk is. De dichtstbijzijnde binnenlandse luchthaven is Songea Airport, die het zuiden van Tanzania bedient. De meeste van de grote internationale luchthavens hebben aansluitende vluchten naar Songea Airport.

Liparamba Game Reserve is een afgelegen bestemming en moeilijk toegankelijk. Er is geen accommodatie in het reservaat, maar met toestemming van de autoriteiten is het wel toegestaan om te kamperen. Uiteraard dien je dan volledig zelfvoorzienend te zijn. In Songea zijn verschillende hotels waar je kan overnachten. 

Songea

Songea

Liparamba Game Reserve heeft een typisch tropisch klimaat met wisselende temperaturen. Mei tot juli zijn de koelste maanden, dit zijn ook de maanden dat er de meeste regen valt. Het droge seizoen is van juli tot september en is de beste tijd om het reservaat te bezoeken. Oktober tot december zijn de warmste maanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.