Oran

0
1976
Oran Algerije Stunningtravel

Voor architectuur, muziek en cultuur mag een bezoek aan Oran niet ontbreken. Het is één van de meest levendige steden van Algerije. De prachtige boulevard is gebouwd met de promenade van Nice als voorbeeld. Zo tref je langs de lange boulevard dan ook ijssalons, restaurants en gezellige café’s.

De stad werd in de 10e eeuw gesticht door de Moren en werd in 1509 veroverd door de Spanjaarden. Daarna maakte Oran deel uit van het Ottomaanse rijk tot de Fransen het in 1831 veroverden. Tegenwoordig is Oran een belangrijke haven- en universiteitsstad.

oran

Oran heeft ook tal van faciliteiten en voorzieningen voor toeristen, waaronder enkele luxe resorts. Er is veel te zien en te doen in en rond de stad, wat het een zeer aantrekkelijke reisbestemming maakt.

Oran

Cathédrale du Sacré-Cœur d’Ora

Het centrum van Oran is gevuld met tal van indrukwekkende koloniale Franse gebouwen. Het is alsof je een reis in de tijd maakt naar het Frankrijk van de jaren 40. Het meest in het oog springende gebouw is de Cathédrale du Sacré-Cœur d’Oran, de eerste kathedraal die in het land gebouwd werd. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als bibliotheek.

Oran

Place du 1er Novembre is het belangrijkste plein van de stad met een mooie fontein en verschillende fraaie gebouwen waaronder het stadhuis.

Fort Santa Cruz

Fort Santa Cruz ligt op de berg Murdjadjo, ongeveer 400 meter boven de zee. Het fort is in de 17e eeuw door de Ottomanen en Spanjaarden gebouwd op een strategische locatie met uitzicht op de stad, de haven van Mers El Kébir en de Middellandse Zee. Bij het fort staat een enorm standbeeld van de maagd Maria. Het beeld zou een replica zijn van die in de Notre Dame de la Garde in Marseille.

Oran

Abdallah Ibn Salam moskee

De Abdallah Ibn Salam moskee was in het verleden een joodse synagoge. Nadat Algerije onafhankelijk werd waren bijna alle Algerijnse joden naar Frankrijk verhuisd. De synagoge werd in de jaren 60 omgedoopt tot de Abdallah Ibn Salam moskee en is vernoemd naar een 7e-eeuwse jood die zich tot de islam bekeerde.

mosquée-Abdallah-ibn-Salam-la-grande-synoguogue-oran-town-01

Sidi el Houari

De wijk Sidi el Houari is ook een bezoek waard. Het is het oudste deel van de stad en de hele wijk kijkt uit over de Middellandse Zee. Het beste verken je de oude historische gebouwen in Sidi el Houari per voet.

Oran-Le quartier de Sidi el Houari

De Jdida Medina

De Jdida Medina is is het commerciële centrum van Oran en staat tegenwoordig bekend als de marktbuurt. In het verleden was dit deel van de stad ontworpen om de zwarte bevolking te huisvesten. De Marche Medina Jedida is een enorme markt waar van alles wordt verkocht. Van textiel, kleding en sieraden tot souvenirs. Vanwege de drukte is de markt wel een populaire plek voor zakkenrollers, dus let hier extra op je spullen.

Probeer bij je bezoek aan de medina ook het lokale eten dat overal wordt aangeboden. Overal wordt er vers fruit, vijgen en sandwiches aangeboden. Geen reis naar Oran is compleet zonder kerentica te proeven. De cake van kikkererwten bloem en eieren is de specialiteit van de stad.

Andere bezienswaardigheden zijn onder meer het Ahmed Zabana National Museum en natuurlijk de prachtige stranden rondom de stad. Madagh 1 en Madagh 2 zijn twee stranden in een baai net ten westen van het stadscentrum. De twee stranden zijn gescheiden door een riviertje en liggen tegen een achtergrond van een weelderig groene bossen en bergen. 

travel-picture-Africa-Algeria-Madagh-Beach-Wahran-Mohsan

Bezoek Oran

De stad in vanuit het hele goed bereikbaar per openbaar vervoer. Ook zijn er dagelijks vluchten van en naar Algiers. Vanuit Spanje varen er veerboten uit Almeria en Alicante. 

ORAN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.