Senga Bay

0
2195
Senga Bay Malawi
Onze kampeerplek op het strand van Senga Bay.

Senga Bay is een grote inham in het zuiden van het Malawimeer. Het water van het meer is hier opmerkelijk helder en er zijn een paar leuke zandstranden te vinden. Het is minder bekend dan plaatsen als Monkey Bay, Kande en Nhakata Bay, maar daardoor misschien nog wel extra interessant.

Senga Bay Malawi
Lokale kinderen vermaken zich in de baai. Foto fiat.luxury

De moeite waard is een wandeling in de Senga Hills. Er zijn een aantal paden in de heuvels. Deze worden weinig gebruikt en zijn soms wat lastig te volgen, zeker als het gras hoog staat. Maar het landschap is het waard en de uitzichten op de baai zijn fantastisch. Je hoeft niet bang te zijn om te verdwalen, maar wil je zeker zijn dat je bij de beste uitkijkpunten komt dan huur je makkelijk een gids bij je hotel of camping. Ga vroeg in de ochtend of in de namiddag. Het is dan wat koeler en het licht is het beste om de perfecte foto te schieten.

Senga Bay Malawi
Uitzicht op de baai vanuit de heuvels. Foto fiat.luxury
Senga Bay Malawi
Vissers op het Malawimeer. Foto: Maarten van de Biezen.

Het gebied rond de Mpatsanjoka rivier is ook leuk om te bezoeken. Bij de rivier leven krokodillen, varanen en veel ijsvogels. De Hippo Pool was vroeger het leefgebied van een kleine groep nijlpaarden, maar die zijn tegenwoordig verdwenen. Toen het water van de poel zakte gingen de nijlpaarden het land op om eten te zoeken. Dit vormde een bedreiging voor de lokale bevolking en de dieren werden afgeschoten.

Lizard Island

Vanuit de baai heb je zicht op Lizard Island. Een klein eilandje op zo’n 2 kilometer varen. Het is de perfecte plek om een middagje te snorkelen. Regel bij één van de hotels een boot om je ernaar toe te brengen. Of huur net als ons een waterfiets en trap je een weg naar het eilandje. Het is de perfecte workout na een ochtendje luieren op het strand.

Lizard Island is de ideale plek om te snorkelen. Foto Maarten van de Biezen.

Het eiland is het leefgebied van een grote populatie varanen die tot wel twee meter groot worden. Op de rotsen zitten meestal grote groepen aalscholvers.

Snorkelen in het aquarium van Senga Bay

In het Malawimeer leven zo’n 800 verschillende vissen. Een groot aantal van deze vissen komt alleen in het Malawimeer voor. De Cichliden zul je waarschijnlijk wel herkennen. Dankzij de vele prachtige kleuren zijn deze visjes erg geliefd bij aquarium houders. Tussen de rotsen bij het eilandje zwemmen grote groepen van deze Cichliden.

Senga Bay Malawi
Grote kans dat je in Senga Bay de Afrikaanse Zeearend ziet vliegen. Foto: Maarten van de Biezen.

Ga zeker ook op pad met een kano. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuur op het meer en de oevers. Tijdens je tocht krijg je waarschijnlijk vele grote en kleine vogels te zien, zoals Afrikaanse Zeearenden, IJsvogels en Aalscholvers.

Senga Bay Malawi
Op het eilandje stikt het van de aalscholvers. Foto: Maarten van de Biezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.