Stroper opgegeten in het Krugerpark

0
1281
Leeuw Hlane Swaziland

Zuid Afrika – In het Krugerpark is deze week een stroper om het leven gekomen, nadat hij is aangevallen door een olifant. Hierna is de man voor een groot deel opgegeten door leeuwen. Het nieuws werd bekend gemaakt door SANParks, de overkoepelende organisatie van de nationale parken in Zuid-Afrika.

Een groep van vijf stropers die in het Krugerpark waren om illegaal op neushoorns te jagen werden verrast door een olifant.  Glenn Phillips, manager van het park, betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden en gaf ook een belangrijke waarschuwing mee. “Het illegaal en te voet betreden van het Kruger National Park is niet verstandig en brengt veel gevaar met zich mee, dit incident bewijst dat”. De politie heeft de vier andere stropers aangehouden en onderzoekt de zaak verder.

Krugerpark

Het Krugerpark is een omvangrijk wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Het is een van de bekendste wildparken in Afrika en trekt jaarlijks een groot aantal toeristen.

Zuid-Afrika is de thuishaven van 70 procent van de overgebleven neushoorns. Het land wordt dan ook gezien als de belangrijkste bewaarder van de Afrikaanse neushoorn. Honderden van de dieren worden elk jaar gedood voor hun hoorns. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs van de medische waarde, wordt de hoorn in China, Vietnam en andere delen van Azië beschouwd als een zeer krachtig geneesmiddel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.