Surfen bij Robertsport

0
1763
Surfen Robertsport Liberia

Als je bij je bezoek aan Liberia maar tijd hebt om één plek te bezoeken kies dan voor Robertsport. Je vindt hier prachtige stranden die grenzen aan een eindeloze jungle. Het is tevens de beste plek voor surfers in West Afrika. Warm water, perfecte golven en een exotische lokatie. Wat wil je nog meer?

Het leuke is dat de Liberianen het surfen ook hebben opgepakt. Iets wat je maar in weinig Afrikaanse landen ziet. Zo zijn er altijd wel een paar locals in de weer waar je je bij kan aansluiten.

Maar ook als surfen niet jouw ‘cup of tea’ is, is Robertsport een heerlijke plaats om te bezoeken. 

Robertsport is vernoemd naar de eerste president van Liberia, Joseph Jenkins Roberts. Het is de hoofdplaats van de provincie Grand Cape Mount. Maar verwacht geen grote stad. Robertsport is een groot dorp met een relaxte uitstraling.

Bezoek Robertsport

Vanaf de hoofdstad Monrovia is het ongeveer 3 uur rijden naar Robertsport. Heb je geen eigen vervoer probeer dan in het chaotische Red Light Motor Park een bush taxi te vinden. Deze rijden op onregelmatige tijden. Als alternatief regel je een privé taxi. Een auto huren en zelf rijden behoord ook tot de mogelijkheden, maar is vaak niet eens goedkoper dan er één met chauffeur te regelen. Daarnaast scheelt het een hoop administratieve rompslomp. 

Strand Robertsport Liberia
Prachtige stranden bij Robertsport. Foto Erik Cleves Kristensen

Vanaf Monrovia rij je naar het dorp Madina, waar het asfalt eindigt en de weg verder gaat door het prachtige landschap langs het Piso meer. De omgeving doet zo denken aan het landschap van Jurassic Park dat je bijna verwacht dat er elk moment een dinosaurus uit de begroeiing kan stappen. 

Tijdens het regenseizoen kan de weg door overstromingen onbegaanbaar zijn. 

In Robertsport zijn er verschillende plaatsen om te overnachten, zoals bijvoorbeeld de prachtige (maar prijzige) Nana Lodge. Maar ook met een klein budget kan je terecht bij bijvoorbeeld de Robertsport Community Camping die voor €10-15 tenten verhuren. Deze camping ligt op een prachtige plek bij een enorme katoenboom. 

Heb je zelf een tent dan kan je deze voor een kleine vergoeding bij de meeste lodges opzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.