Weetjes over de vlag van Liberia

1
3678
Vlag van Liberia

De vlag van Liberia bestaat uit elf horizontale lijnen. Zes rode en vijf witte wel te verstaan. Links bovenin is een blauw vierkant met daarin een vijfpuntige witte ster te zien.

De elf lijnen staan symbool voor de elf ondertekenaars van de Liberiaanse onafhankelijkheidsverklaring. De rode en witte kleuren staan voor moed en moraliteit.

Het blauwe vierkant staat symbool voor het Afrikaanse continent en de witte ster staat voor de vrijheid die de slaven kregen om in dit land een nieuwe kolonie en republiek te starten.

Vergelijkbare vlaggen

Vlag van AmerikaDe vlag van Liberia vlag lijkt nog het meest op de Amerikaanse vlag. Dit komt omdat de meeste vrije slaven die zich hier settelden uit de Verenigde Staten kwamen.

Hierin is Liberia uniek. Geen ander land ter wereld kent een vergelijkbare geschiedenis. Uit Afrika gehaalde slaven die na vrijlating in Amerika terugkeren naar het Afrikaanse continent en hier een eigen staat herkoloniseren.

Het wapenschild van Liberia

Het wapenschild bestaat tot een schip met daarop een 19e-eeuws schip die de voormalige slaven naar Liberia brachten die in 1847 Liberia stichtten. Daaronder staan een schep en een ploeg afgebeeld. Deze staan voor de waardigheid van arbeid en hard werken.

De opkomende zon staat symbool voor het ontstaan van een nieuwe natie en de palmboom staat voor welvaart.  Als laatste er de duif die voor de vrede staat. 

Boven het schild staat de tekst ‘The love of Liberty brought us here’ wat zoveel betekend als ‘de liefde voor vrijheid bracht ons hier’. Helemaal onderaan staat de officiële naam van het land: Republic of Liberia.

Wapenschild Liberia

1 REACTIE

  1. Niousha Farahani

    Mag ik u wat vragen er zijn zo veel landen die hulp nodig hebben all die zorg beleid binnen het land met enigste reden dat eigen zak mee gevuld word en daarna eigen ontslag mee gevraagd word voor rust is ook niet de juiste weg ,.
    plaats van all die Hooge zorg kosten aan een persoon waarom niks verdeeld de landen die zo veel nodig hebben kea zorg en ouderen besteedt nuttigs om daar de landen in orde krijgen plaats van iemand binnen het land die alles all heb verplicht tot zorg van eigen zak help de landen die echt zorg nodig hebben en neem de beleid daar mee voor straf en vraag aan Delft voor elkaar want Nederland heb goeie instructies als ander ten eigen belang niet verpesten zal wel mooiste zijn als vrijwilligers op de juiste weg en niet misbruik weg bezig zijn van ouderen of ander buitenland die zorg nodig hebben op juiste manier en niet tegen misbruik geef het door ook aan wethouder wmo wonnen namens mijn niousha Farahani en mag later economie goed lopen support the camp van misses Shania Twain the lady of mine misses Mariah Carey camp in usa for music all i want for chrismas hoeven de dames ook niet uit zijn eigen zak kosten betalen niousha farahani Delft netherland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.