Tazekka National Park

0
2768
Tazekka National Park Marokko

Het nationale park Tazekka is een relatief onbekende bestemming in Marokko. Dit feit maakt dan ook deel uit van de aantrekkingskracht van het gebied. Het landschap is ongerept, de lucht fris en de wildernis onverstoord. Het park werd in 1950 opgericht en had toen een oorspronkelijke oppervlakte van 6,8 kilometer. Doel was met name om het cederbos te beschermen. In 1989 werd het park uitgebreid tot bijna 120 vierkante kilometer zodat ook andere ecologisch belangrijke gebieden beschermd zouden blijven. 

Jbel Tazekka

Het middelpunt van het park is de berg Jbel Tazekka die domineert over een rijk landschap dat bestaat uit bossen, kratermeren, grotten, canyons met zoetwater poelen en kleine watervallen. Het ongerepte landschap wacht erop om ontdekt te worden. 

MAROC de Sefrou vers Djebel Tazekka

De hoge bergtoppen van de berg Jbel Tazekka zijn vaak bedekt met sneeuw. Hierdoor is het vrij gebruikelijk om een ​​wolkendoek over de bergkap te zien zweven. De begroeiing op de Jbel Tazekka wordt voornamelijk gedomineerd door bosjes ceders op de hellingen en de bergtop. Een andere trekpleister van het park en een perfecte picknickplek is de omgeving rondom het Daia Chiker meer. 

Tazekka national park

Tijdens de wintermaanden zorgt de sneeuw op de bomen voor opmerkelijke taferelen. Atlasherten en wilde schapen zwerven over de hellingen terwijl zeldzame havikarenden door de lucht zweven. 

Jbel Tazekka - Massif du Tazzeka, Morocco - Maroc.

MAROC  vers Djebel Tazekka

De interessante verscheidenheid aan hoogtes en de resulterende flora herbergen een verscheidenheid aan wild. De Atlasherten, ook wel Barbarijse herten genoemd, komen na hun herintroductie vrij veel voor. In de beboste gebieden kun je verder de kleine gevlekte genetkat, stekelvarkens, egels, Barbarijse zwijnen, hazen en rode vossen tegenkomen. De vele grotten en canyons bieden bescherming aan Afrikaanse gouden wolven en goudjakhalsen. Ook vogels zijn goed vertegenwoordigd. Er zijn tal van lokale en migrerende soorten te vinden in het nationale park. Vogelspotters kunnen uitkijken naar de Barbarijse patrijs, zwarte spreeuw, westelijke blonde tapuit en de kleine zwartkop. De rivieren en meren in het park zijn de beste plekken om vogels te spotten, vooral tijdens het zomerseizoen.

Tazekka National Park. Taza, Morocco

Bezoek het Tazekka National Park

Tazekka National Park ligt in het Midden-Atlas gebergte op ongeveer 20 kilometer van de stad Taza in het noorden van Marokko. Bij de stad is het vliegveld Fès-Saïs Airport voor binnenlandse vluchten. Vanaf Fez is het anderhalf uur rijden naar Tazekka en er is voldoende openbaar vervoer tussen de twee steden. 

MAROC de Sefrou vers Djebel Tazekka

Het is mogelijk om het park met de auto te bezoeken, maar nog beter geschikt is het gebied voor heerlijke wandeltochten. Eén van de meest populaire wandelingen is een pad van negen kilometer dat door prachtige olijfgaarden over rotsachtig terrein loopt en eindigt bij een adembenemende waterval. Dit is echter één van de vele wandelpaden die door het park lopen. Er zijn genoeg routes om je meerdere dagen te vermaken.

Voor enthousiaste ontdekkingsreizigers zijn er begeleide tochten naar grotten in het park. 

Robin Hood

Er zijn verschillende accommodatie mogelijkheden. Diep in het hart van het park zijn er twee campings die alleen in juli en augustus open zijn. Aan de rand van het meer bevinden zich een aantal authentieke guesthouses en bed & breakfasts. In de stad Taza zijn nog meer hotels en andere accomodaties te vinden. 

جبل تزكة

De beste reistijd voor Tazekka

De winters in Tazekka hebben te maken met extreem koude temperaturen. Dit zorgt echter wel voor prachtige landschappen. Voor ongeveer 30 dagen per jaar in de maanden tussen oktober en april is alles bedekt met een witte sneeuwlaag. Het is geen geweldige tijd voor (wandel)activiteiten, maar het is er dan wel bijzonder mooi. De lente en zomer zijn echter de beste tijden van het jaar om te bezoeken. Met aangename tot zelfs erg warme temperaturen is het dan mogelijk om te zwemmen in de bergpoelen die langs de verschillende wandelroutes liggen. De zomer duurt van juni tot augustus. 

Zie voor meer informatie (in het frans) de website van Tazekka.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.