Trans Sahara Highway moet in juni klaar zijn

0
1086
Asfalt in Tsjaad van Abéché tot de Soedanese grens
Hoofdweg van Abéché in Tsjaad (Foto: Maarten van de Biezen)

De Trans Sahara Highway die Algerije met Nigeria verbindt wordt naar alle waarschijnlijkheid in juni afgerond. Ruim 4000 kilometer asfalt moet dan de hoofdsteden van Algerije, Tunesië, Mali, Niger, Tsjaad en Nigeria met elkaar verbinden. “De laatste secties die moeten worden afgerond, bevinden zich in Niger en zullen in mei of juni zijn voltooid” zegt de minister van openbare werken in Algerije, Farouk Chiali. 

Trans Sahara Highway is één van de oudste overland routes door Afrika. Er werd aan begonnen in 1962 en de eerste secties in de Sahara werden aangelegd in de jaren zeventig. Het centrale deel dat zich voornamelijk in Niger bevind wordt echter nog weinig gebruikt en was tot nu toe grotendeels onverhard en moeilijk begaanbaar vanwege de barre omgeving en het klimaat in het midden van de woestijn.

De nieuwe weg moet vooral de handel tussen de landen een nieuwe impuls geven. Of de weg ook veilig te gebruiken is voor toeristen zal nog moeten blijken, omdat delen van de route door gebieden lopen waar extremistische groepen actief zijn. 

(17-02-2021)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.